Index Vakbarát Hírportál

Brazília benyújtotta rendezési szándékát a 2027-es világbajnokságra

2023. november 6., hétfő 13:33

A dél-amerikai Brazília benyújtotta rendezési szándékát a 2027-es női világbajnokságra a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) – közölte Andre Fufuca, a brazil sportminiszter.

Brazília elnöke, Luiz Inacio Lula da Silva már szombaton aláírta a hivatalos dokumentumokat, majd a Libertadores-kupa döntőjében, a Rio de Janieró-i Maracana Stadionban adta át az okmányokat Fufuca és a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues a FIFA elnökének, Gianno Infantinónak.

A kormány nyilatkozata, amely hivatalossá teszi Brazília szándékát a 2027-es női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére, valamint a világbajnokság megrendezésére pályázó országok számára előírt kormányzati garanciákat

– olvasható az X-en megjelent (korábbi nevén Twitter) posztban.

Németország, Belgium és Hollandia már áprilisban benyújtotta közös rendezési szándékát, a másik közösen pályázó Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok. Rajtuk kívül még Dél-Afrika és most már Brazília is szeretne otthont adni a világbajnokságnak. A legutóbbi világeseményt nyáron rendezte meg Ausztrália és Új-Zéland, a tornát pedig Spanyolország nyerte meg.

Brazília 1950-ben és 2014-ben már rendezett férfi-világbajnokságot, mindkét esemény rendben zajlott le. Női vb-t 1991 óta rendeznek, a legtöbb címmel az Egyesült Államok (199, 1995, 2015, 2019) rendelkezik.

Rovatok