Index Vakbarát Hírportál

Robert Lewandowski távozhat a Barcelonából

2023. november 7., kedd 12:53 | aznap frissítve

Sajtóhírek szerint élő szerződése ellenére is távozhat a Barcelonától a lengyel sztár, Robert Lewandowski, méghozzá a mostanság nagyon kedvelt szaúdi ligában vagy esetleg Amerikában folytatná pályafutását.

Lewandowskit korábban a szaúdi első osztályban szereplő Abha Club évi 150 millió eurós fizetés ellenében próbálta elcsábítani. Emellett amerikai csapatok is érdeklődtek iránta, melyet a futballista maga is megerősített, hogy gondolkodott a lehetőségen. Ő azonban a Barcelonát választotta, de a közel-keleti ország csapatai továbbra sincsenek elzárkózva attól, hogy – legközelebb a téli átigazolási időszakban – leszerződtessék az aranylabdás csatárt.

Meggondoltam magam, és a barcelonai fejezet után nehéz elképzelni, hogy abban a ligában kössek ki

– nyilatkozta Lewandowski arról, hogy az amerikai kalandot végül spanyolra cserélte.

Továbbá Nico Bravo újságíró szerint több, MLS-ben (Észak-amerikai első osztályú labdarúgó-bajnokság) játszó csapat is érdeklődik a Barca-játékos iránt, hiszen az övéhez hasonló érdekes személyt keresnek a liga fellendítésére.

Honfitársa, Karol Swiderski is megerősítette azt, hogy Lewandowski nem bánná, ha az amerikai bajnokságban játszana.

Lewandowski nyolc év után 2022 nyarán hagyta el a Bayern Münchent, és érkezett a katalán városba, az együttessel pedig négyéves kontraktust írt alá a Bajnokok Ligája-győztes csatár. Tavaly igen jó idényt zárt a lengyel, ugyanis majdnem 4000 percet töltött a pályán a kék-pirosak színeiben, 46 mérkőzésen 33 gólt lőtt, és nyolc asszisztot osztott ki csapattársainak. Emellett megnyerte a spanyol bajnokságot és szuperkupát is.

A 2023/2024-es szezon is hasonlóan jól indult számára, azonban a kapitány, Xavi Hernández többször csak csereként számított rá, vagy nem játszotta végig a találkozókat, illetve bokasérülés miatt három mérkőzést – két bajnoki és egy BL – is kihagyni kényszerült. Az El Clásicóra tért vissza Lewandoski, azonban így sem tudtak győzni a Real Madrid ellen.

Rovatok