Index Vakbarát Hírportál

Az angolok klasszisa korábban addig ivott, míg majdnem belehalt

2023. november 7., kedd 11:36

Wayne Rooney, az angol futball meghatározó alakja, többek között a Manchester United és az Everton korábbi játékosa arról beszélt, hogy karrierje korai szakaszában az alkohol menekülési eszköz volt számára, és annak rabja lett.

A 120 angol válogatottsággal rendelkező Wayne Rooney 53 gólt szerzett a nemzeti együttes színeiben, emellett pedig a Manchester United és Everton mezében is komoly eredményeket ért el, most a Birmingham Citynél edzősködik. A még mindig csak 38 éves korábbi labdarúgó egy rögbijátékos, Rob Burrow podcastjéban mesélt pályafutása korai nehézségeiről. Mint elmondta, az alkohol fogságában élt, az ital menekülési utat jelentett számára. 

A húszas éveim elején megváltás volt számomra az alkohol. Volt, hogy hazamentem, el sem hagytam a házat napokig és addig ittam, míg majdnem belehaltam. Nem akartam emberek közelében lenni, kínosan éreztem magam 

– mondta Wayne Rooney. A korábbi angol válogatott labdarúgó elmondta, sokáig úgy érezte, hogy cserben hagyott mindenkit, és nem tudta, hogyan kezelje ezt a helyzetet, félt segítséget kérni. Realizálta, hogy ennél csak mélyebbre kerülhet, hogyha nem kér segítséget másoktól, így végül rávette magát, hogy segítségért forduljon. 

„Nekem ez az időszak pár évig tartott. Szerencsére ma már nem félek attól, hogy a problémáimról beszéljek másokkal” – felelte arra a kérdésre Rooney, mi volt pályafutása legnehezebb időszaka. 

Rovatok