Index Vakbarát Hírportál

Közmunkára ítélték, és kitiltották a stadionból a 16 éves, rasszista szurkolót

2023. november 8., szerda 17:24

Holland lapértesülés szerint szerint közmunkára ítélték azt a 16 éves Twente-szurkolót, aki rasszista megjegyzéseket tett az Ajax színes bőrű játékosára, Brian Brobbey-ra a két csapat egymás elleni mérkőzésén.

A találkozót még szeptemberben játszották le, amikor a fiatal drukker a „rákmajom” kifejezést használta az Ajax támadójára – a hollandoknál az egyik káromkodási fajta, amikor a rákbetegséghez különböző sértéseket társítanak még.

Ezt követően elrohant a helyszínről, de hamar sikerült kideríteni a személyazonosságát. A fiatal az rtvoost.nl beszámolója szerint néhány nappal később bocsánatkérő levelet küldött a csatárnak.

„Az ügyészség mérlegelte a helyzetet. A fiú még sohasem került kapcsolatba a rendőrséggel, a társak nyomása alatt cselekedett, és nem látta előre tette hatását” – idézi a lap az ügyészséget.

A fiatalt közösségi munkára vagy meg nem nevezett edzési megbízás letöltésére kötelezték – mivel az elkövető fiatalkorú még, így nem hozták nyilvánosságra.

Az viszont biztos, hogy a büntetése részeként kitiltották a stadionból is – ugyanakkor a lap azt is megjegyzi, nem jelezték, hogy mennyi időre érvényes ez a határozat.

(Borítókép: Peter Lous/Getty Images)

Rovatok