Index Vakbarát Hírportál

Fegyveres rablók támadtak Neymar családjára, túszokat is ejtettek

2023. november 8., szerda 06:45

Rablók törtek be a brazil futballsztár, Neymar élettársának, Bruna Biancardinak az otthonába és megkötözték, majd kirabolták a szüleit helyi idő szerint kedden kora reggel – közölte Biancardi a közösségi oldalán. A rablók célja az lehetett, hogy a labdarúgó feleségét és nemrég született kislányát foglyul ejtsék.

A helyi média arról számolt be, hogy az otthon a Sao Paulo metropoliszához tartozó Cotia városában található, és a három fegyveres rabló közül az egyiket, Biancardi szüleinek szomszédját már elfogták a rendőrök.

Az R7 hírtelevízió közlése szerint a banda kitartóan érdeklődött Biancardi és kislánya holléte után. Biancardi az Instagramon közölte, hogy ő és kislánya már rég elköltözött a házból.

A G1 online hírportál értesülése szerint Biancardi szüleit megkötözték és betömték a szájukat, a támadók pedig luxustárcákkal, órákkal és ékszerekkel távoztak a helyszínről.

A biztonsági kamera felvételeiből kiderült, hogy a menekülő autó az egyik szomszédé volt, aki azt mondta a hatóságoknak, hogy a járművet kölcsönadta a fiának. A 20 éves fiút hamarosan megtalálták, azonnal beismerte a rablást, írja az Associated Press.

„A legfontosabb, hogy mindenki jól van, és hogy az érintetteket megtalálják” – írta Biancardi. Neymar a saját Instagram-fiókján elítélte a támadást, anélkül, hogy részleteket közölt volna.

Neymar egyik volt csapattársa, a PSG kapusa, Gianluigi Donnarumma is rablás áldozata lett néhány hónapja: őt a feleségével együtt kötözték meg és rabolták ki még a nyáron.

Rovatok