Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 12’

    A kaputól jó 26-27 méterre, a pálya tengelyétől enyhén jobbról jön egy szabadrúgással az FTC. Abu Fani ívelné a védelmi vonal mögé, de röviden, így kifejelik. A kontrát úgy akadályozza. meg az izraeli középpályás, a kezdőkörben határozottan beáll a meglóduló Baah elé, aki felökleli – ezzel újabb szabadrúgással jöhet a Fradi, most a kezdőkörből. Rutinos-rutinos...

  • 10’

    Balról Civic végzi el a szögletet, ez valamivel alacsonyabban száll középre, mint az iménti Abu Fani-féle megoldás, Mmaee bele is tud érni, de irányítani igazából nem tudja, így az ötös előteréből a kapu bal oldala mellé vágódik róla.

  • 9’

    A brazil középpályás jó 25 méterről gondol egy nagyot és lő, a labdája centikkel zúg el a jobb kapufa mellett. Szöglet következik, úgyhogy vagy megcsípte az egyik blokkolni igyekvő vendégjátékost, vagy Vandevoort neve mellé írhatunk be egy nagy bravúrt. Fentről nem lehetett tisztán látni.

  • 7’

    Abu Fani kocog ki a sarokba elvégezni a pontrúgást, veszélyesen is száll középre a labdája, de a nagyon üresen hagyott Cissének magas, Mmaee pedig hiába ugrik fel, az őt lekövető két védő együttes erővel kivonja a játékból.

  • 4’

    Az exferencvárosi szélső a jobb oldalon lép ki, kissé éles szögből, jobb lábbal veszi célba a kaput, mintegy 10-12 méterről, de Dibusz jól helyezkedve védeni tudja a lövést!

  • 1’

    A zöld-fehérek indították útjára a labdát!

  • A Genk játékosai szürke-fekete mezben, fekete nadrágban és sportszárban, a hazaiak hagyományos zöld-fehér csíkos szerelésükben, fehér mezben és sportszárban futballoznak ezen az estén.

  • Az Európa-konferencialiga logóját ábrázoló drapéria már a kezdőkörben, a gyepmunkások az utolsó simításokat (szúrásokat) végzik, villognak a fények, már csak a csapatok hiányoznak a pályáról. Érdekesség, hogy ránézésre közel sincs telt ház... Másfél hete az Újpest elleni derbin szinte kivétel nélkül megteltek a széksorok bő öt perccel kezdés előtt, most viszont óriási foltokban zöldellenek a székek a szemközti lelátón és a kanyarokban is.

  • Nem sokkal a kezdés előtt a belga együttes Twitter-oldalán az alábbi hangulatfotót posztolták...

  • Mintegy ezer belga szurkoló kísérhette el a Genket a mai mérkőzésre. Ezzel kapcsolatos élmény, hogy a metrón, amivel érkeztem, néhány Genk-szurkoló is utazott, akik kifejezetten kellemesen elbeszélgettek az ugyancsak velünk metrózó ferencvárosiakkal. Egy név kellett ehhez: Tőzsér Dánielé, aki mindkét klubban megfordult.

  • Az Index Sportcast friss epizódjában többek között Budai Lászlóval, a csakfoci.hu újságírójával és Brockhauser Istvánnal, a Genk korábbi játékosával beszélgettünk a párharc esélyeiről. Kezdés előtt érdemes meghallgatni!

  • Az FTC középpályása, Sigér Dávid kezdés előtt felidézte, hogy a belgiumi találkozón mindkét csapatnak voltak helyzetei, de olyan nagyon sokat nem forogtak veszélyben a kapuk, elsősorban a biztonság volt a fontos, bár magasan húzták meg a védelmi vonalat.

    Látjuk, hogyan alakultak az eredmények a csoportban. Féltávhoz értünk, és nagyon izgalmas, ahogy nekiindulunk a második felének. Az eddigi mérkőzéseken az rajzolódott ki, hogy ezen a meccsen is nagyon fontos lesz, ki mennyi pontot szerez. Sorsdöntő lehet annak kapcsán, ki örülhet majd a végelszámolásánál

    – vélekedett.

    A középpályás szerint inkább egy találat dönthet csütörtökön, nem számít gólgazdag találkozóra.

  • Ez talán azért már nem az ideális futballidő kategóriája: 10 Celsius-fok van a Groupama Arénánál, és a meg-megélénkülő szélben a hőérzet sokszor inkább a nullához közelit, mint a sapka és kesztyű nélkül még kellemeshez...

  • Legalábbis Dejan Sztankovics vezetőedző erről beszélt a mérkőzést felvezető szerdai sajtótájékoztatón.

    „Tisztában vagyok vele, mi vár ránk holnap. Okosan kell játszanunk, és rendezettnek kell lennünk, amikor nálunk van a labda, mert tudjuk, hogy az egyik legnagyobb veszélyt a labdavesztés jelentheti” – nyilatkozott a szerb edző az FTC szerdai sajtótájékoztatóján.

    Sztankovics úgy vélekedett, jelenleg mindhárom ötpontos csapatnak ugyanolyan esélye van a továbbjutásra.

    Nem szeretek számolgatni, mert a pályán dől el minden, de egy győzelem megnyitná az ajtót számunkra a nyolcaddöntő felé. Rendkívül fontos meccs lesz

    – magyarázta.

  • Botka Endre és Ramírez került ki, Civic és a sérüléséből felépült Traoré be.

  • Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Üllői úton a Ferencvárosi TC–KRC Genk összecsapás a Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

    A zöld-fehérek egy győzelemmel óriási lépést tehetnének a továbbjutás felé, ugyanakkor az a csapat, amelyik ma itt kikap, minden valószínűség szerint kiengedi saját kezéből a sorsát, és már csak a Fiorentina, valamint mai legyőzője későbbi – váratlan – bukásában reménykedhet.

Rovatok