Index Vakbarát Hírportál

A Genk fiatal kapusa szerint nem volt túl jó a pálya a Groupama Arénában

2023. november 10., péntek 10:21

Csütörtök este a Ferencváros labdarúgócsapata 1–1-es döntetlenre végzett a Genk ellen hazai pályán, így továbbra is nyitott kérdés maradt, melyik két csapat jut tovább a kvartettből. A mérkőzés után a vendégek kapusa, Maarten Vandevoordt értékelt, aki ugyan örült neki, hogy több nagy védéssel segítette csapatát, de bosszantja hibája, amelyből Alekszandar Pesics gólt szerzett.

A belgák tehetséges kapusa jövő nyáron az RB Leipzighez szerződik, korosztálya egyik legígéretesebb hálóőre, csütörtök este viszont komolyabbat hibázott, amiből a Ferencváros megszerezte a vezetést. Maarten Vandevoordt nem tudta megfogni Mohammed Abu Fani távoli lövését, kipattant róla a labda, arra pedig Alekszandar Pesics csapott le, és vágta azt a hálóba. 

Nem volt túl jó a pálya, és furcsán pattant a labda. Felugrott a mellkasomig, kipattant rólam, a lecsorgó labdából pedig gólt rúgtak. Nem sokat tehettem

– idézik belga sajtóorgánumok a fiatal hálóőrt. Hibája ellenére viszont közel sem lehet azt mondani, hogy Vandevoordtnak olyan rossz napja lett volna, több bravúrt mutatott be, amelyeknek köszönhetően egy ponttal távozott csapata Budapestről.

A 21 éves kapus hozzátette, vegyes érzések kavarognak benne, mert ugyan szerette volna kapott gól nélkül zárni a mérkőzést, de annak örül, hogy fontos védésekkel járult hozzá a megszerzett egy ponthoz. Elmondta, önbizalommal telve várják az újabb sorsdöntő, Fiorentina elleni mérkőzést.

Az Európa-konferencialiga F csoportjában négy forduló után a Fiorentina az éllovas, míg a Genk ugyanúgy hatpontos, mint a Ferencváros. A Csukaricski szerzett pont nélkül az utolsó.

Európa-konferencialiga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros–Genk (belga) 1–1 (0–0)

Budapest, Groupama Aréna, 20 127 néző. V.: Kulbakov (fehérorosz)

FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), I. Cissé, Civic – Sigér (Esiti, 78.), Abu Fani – A. Traoré (Botka, 78.), Zachariassen (Ben Romdan, 51.), Marquinhos – Pesics (Lisztes, 78.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Genk: Vandevoordt – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Hrosovsky, Heynen (Galarza, 33.) – Paintsil (Fadera, 73.), el-Hannusz, Bonsu Baah – Zeqiri (Sor, 88.). Vezetőedző: Wouter Vrancken

Gólszerzők: Pesics (48.), ill. Munoz (62.)

A csoport másik mérkőzésén:

Csukaricski (szerb)–Fiorentina (olasz) 0–1 (Nzola 8. – 11-esből)

A csoport állása
1. Fiorentina 4 2 2 11–4 7 8
2. Ferencváros 4 1 3 6–4 2 6
3. Genk 4 1 3 5–3 2 6
4. Csukaricski 4 4 1–12 −11 0

Rovatok