Index Vakbarát Hírportál

Kitört a botrány a törpenövésűek futball-világbajnokságának döntőjében

2023. november 11., szombat 18:47

Az Argentína és Paraguay közötti döntőt a pályán uralkodó erőszak miatt nem lehetett befejezni. A játékvezetők döntései miatt dühöngtek a játékosok, akik köpködni kezdtek, majd összeverekedtek az öltözőben.

Nem volt felhőtlen az Argentína–Paraguay világbajnoki döntő. Az eredményjelző 3–1-et mutatott az argentinok javára, amikor rendkívül ellenséges hangulat alakult ki, ami miatt végül idő előtt lefújta a mérkőzést a játékvezető.

Órákkal a kakaskodások után a bírók kimondták volna, hogy az argentinok lesznek a világbajnokság győztesei, annak ellenére, hogy a mérkőzést nem lehetett befejezni a heveskedések miatt, amelyek közül néhányat több játékvezetői hiba tetézett – közölte a Marca.

Argentína harmadik gólja után még inkább felforrósodott a hangulat. A paraguayiak tiltakozása, különösen a kispadról, arra késztette a játékvezetőket, hogy az egyik edzőt felküldjék a lelátóra. Ekkorra már forrtak az indulatok, de még négy perc volt hátra a szünetig.

A paraguayiak csak azért tértek vissza a pályára, hogy elbúcsúzzanak a szurkolóiktól, és ezzel véget ért a mérkőzés, bár az argentin média beszámolói szerint új játékvezetőkkel újrakezdést ajánlottak nekik.

Rovatok