Index Vakbarát Hírportál

Meccs közben összeesett a pályán, és meghalt a válogatott támadó

2023. november 11., szombat 19:28

Mérkőzés közben összeesett a pályán Raphael Dwamena ghánai válogatott labdarúgó, az azonnal érkező orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni az életét – a kórházba szállítás közben halt meg. A 28 éves futballista halálhírét hazája, Ghána labdarúgó-szövetsége jelentette be hivatalos oldalán.

Dwamena az albán élvonalbeli bajnokság szombati játéknapján kezdőként lépett pályára csapata, a KF Egnatia Partizani Tirana elleni mérkőzésén. A ghánai válogatott támadó a 24. percben összeesett a pályán, a felvételek tanúsága alapján rögtön megérkezett az orvosi segítség, de az életét már nem tudták megmenteni. A 28 éves labdarúgó a kórházba szállítás közben meghalt.

Az alábbi videón kívül egyelőre csak rövid közlemények láttak napvilágot, Dwamena halálának körülményeiről még nem érkezett hivatalos tájékoztatás.

Dwamenának voltak problémái már korábban is a szívével. 2017 nyarán akkori klubja, a svájci Zürich – amellyel Svájci Kupát és másodosztályú bajnokságot is nyert – megegyezett a ghánai támadó átigazolásáról az angol Brightonnal, ám az orvosi vizsgálaton nem ment át, mivel a szíve nem volt megfelelő állapotban.

Két évvel később újabb vizsgálatoknak vetették alá, és az orvosok akkor azt javasolták, hogy azonnali hatállyal fejezze be profi karrierjét, mert a szíve nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy ezt a terhelést elbírja. 2020 nyarán ennek ellenére Dániába szerződött, ahol rögtön góllal mutatkozott be, majd kikerült a keretből, mert szívproblémái voltak. Még abban az évben el is bocsátotta a Velje Boldklub. 

Dániából Ausztriába vezetett az útja, a Linz játékosa lett. 2021 októberében a TSV Hartberg elleni kupameccsen összeesett a pályán, a mérkőzést félbeszakították, Dwamenát kórházba szállították. Állapotát stabilizálták, ám jó ideig nem lépett pályára. 

Mígnem idén januárban az albán élvonalbeli KF Egnatia le nem igazolta. Az albán klub színeiben 12 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

Rovatok