Index Vakbarát Hírportál

Gólfiesztát tartott a Real Madrid, tovább menetel a spanyol csodacsapat

2023. november 11., szombat 20:16

Továbbra is tart a Milan pocsék szériája a Serie A-ban, ezúttal a Lecce otthonában végzett 2–2-re a gárda, így sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen, a Juventus viszont nem hibázott. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján gólfiesztát tartott a Real Madrid, míg a csodacsapat Girona tovább menetel.

Pedig nem kezdtek rosszul a vendégek, hiszen Olivier Giroud révén a 28. percben megszerezték a vezetést, a szünet előtt pedig még Tijjani Reijnders is eredményes volt (0–2).

A 63. percben viszont érkezett a pályára Nicola Sansone, aki hét perc alatt gólt és gólpasszt is jegyzett (2–2), sőt a 93. percben Giroud-t piros lap miatt elveszítő piros-feketék örülhettek, hogy nem sokkal később a VAR elvette a Lecce harmadik gólját.

A Juventus viszont hiába volt egy órán át gólképtelen, végül legyűrte a Cagliarit (2–1), így megelőzte a később játszó Intert a tabella élén.

Serie A, 12. forduló:

vasárnap játsszák:

pénteken játszották:

Rodrygo két góllal és két gólpasszal zárta a Valencia elleni gálát

Spanyolországban tovább írja csodáját a Girona, bár a Rayo Vallecano már az ötödik percben megszerezte a vezetést, a szünet előtt Dovbik megszerezte idénybeli hetedik La Liga-gólját (csak Jude Bellingham áll nála is jobban, tízzel), a második félidő derekán pedig a hozzá hasonlóan négy gólpasszal jeleskedő Sávio is eredményes volt, a negyedik bajnoki góljával 2–1-re nyert az együttese. 

Madridban a Real-gólok sorát Dani Carvajal nyitotta meg a 3. percben, majd a szünet előtt Vinicius Junior növelte kettőre a különbséget. Az addig sem sokesélyes mérkőzés a szünetet követő öt percben el is dőlt: Vinicius Junior és Rodrygo egy percen belül betalált, így négygólosra duzzadt a hazaiak előnye. A kegyelemdöfést – ha ez nem lett volna még elég – a 84. percben Rodrygo adta meg, aki így két góllal és két gólpasszal zárta az összecsapást. A valenciai vendégcsapat számára szerény vígasz a szépítő találat, ami a 88. percben Hugo Duro érdeme.

A 32 pontos Real Madrid őrzi második helyét a tabellán, kétpontos hátránnyal a meglepetésre még mindig éllova Girona mögött. A Real 13. mérkőzésén – egy vereség és két döntetlen mellett – a 10. sikerét aratta a La Liga most zajló idényében, házigazdaként hatodik fellépésén az ötödiket, és továbbra is veretlen. A Valencia öt győzelem és három döntetlen mellett ötödször maradt alul, vendégként hetedik fellépésén harmadszor.

La Liga, 13. forduló:

vasárnap játsszák:

pénteken játszották:

Rovatok