Index Vakbarát Hírportál

Kudarcba fulladt a Messi-szappanopera, a New York beleköpött a levesbe

2023. november 11., szombat 09:11

Péntek este gálameccsen fogadta az Inter Miami FC a New York City FC csapatát. Az ünnepséggel felturbózott esemény az Aranyeste (Noche de Oro) nevet viselte, és Lionel Messi nyolcadik Aranylabdáját volt hivatott emlékezetessé tenni. A vendégcsapat azonban elrontotta a szurkolók és Messi örömét, mert 2–1-re győzött.

Az immár nyolcszoros (a Miamiba igazolásakor még „csak” hétszeres) aranylabdás argentin sztár július 15-én írt alá két és fél évre a floridai klubhoz, és bár a Gerardo „Tata” Martino által dirigált csapatnak sikerült elhódítania a Ligák Kupáját, továbbá az együttes bejutott a US Open Kupa döntőjébe (igaz, ott alulmaradt a Houston Dynamóval szemben), Messi első MLS-szezonja mégis balul végződött. Annak ellenére, hogy 14 mérkőzésen 11 gólt és 5 gólpasszt hozott össze.

A csapat ugyanis csak a 14. helyet tudta megszerezni a keleti főcsoportban, és 9 ponttal elmaradt a playoffot jelentő helyezéstől. Különösen sokatmondó az utolsó, nyeretlenül lejátszott hat mérkőzés – melyek közül Messi csak négyen lépett pályára – eredménye:

Az utolsót, a New York City FC elleni gálameccset péntek este játszották a zsúfolásig megtelt DRV PNK Stadionban. Az esemény neve Noche de Oro, azaz Aranyeste volt, és Messi nyolcadik Aranylabdáját volt hivatott ünnepelni. Mint ismeretes, az argentin klasszis október 30-án Párizsban vette át a díjat.

A gálameccset megelőző miami ünnepségen Messi természetesen felmutatta a trófeát a tomboló szurkolóknak:

Majd rövid beszédet is mondott, amelyben kifejezte, mennyire jól érzi magát Miamiben, és befejezésül újabb trófeákat és sikereket ígért a februárban kezdődő új idényben.

Aztán elkezdődött a gálamérkőzés, és a legjobb csapatával, Messin kívül egykori barcelonai klubtársaival, Sergio Busquetsszel és Jordi Albával felálló hazai gárda futószalagon dolgozta ki a helyzeteket. Ezek közül a legnagyobb Messié volt, aki a 11. percben a jobb kapufát találta el.

A gólt mégis a vendégek szerezték a brazil Talles Magno révén a 41. percben:

Aztán jött a második New York-i gól a 47. percben, a 19 éves argentin Julián Fernández lövéséből.

A szépítés csak a 81. percben jött össze, amikor Busquets kiugratta Robbie Robinsont.

A végén, a 93. percben még szabadrúgáshoz jutott a Miami, a kaputól 25 méterre, de Messi a léc fölé tekerte a labdát, így maradt az 1–2.

Ezzel hivatalosan is véget ért Messi első floridai szezonja. Most az argentin válogatottban vár két szereplés a csatárra, két világbajnoki selejtezőn. Először november 16-án Uruguayt fogadják Buenos Airesben, majd november 21-én jön a nagy rangadó a riói Maracanában Brazília ellen.

Rovatok