Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo röhejes gólja bekerülhet a szilveszteri válogatásba

2023. november 12., vasárnap 07:09

A szaúdi Pro League-et Cristiano Ronaldónak találták ki. A portugál szupersztár az al-Nasszr legutóbbi bajnoki mérkőzésén is betalált, és 13 góllal vezeti a góllövőlistát, három egységgel megelőzve Alekszandar Mitrovicsot, az éllovas al-Hilal szerb csatárát. Az al-Nasszr szombaton idegenben 3–1-re verte az al-Vehdát, Ronaldo a harmadik gólt szerezte – az ellenfél két védőjének hathatós segítségével, mondhatni gólpasszával.

A szaúdi Pro League 13. fordulójában az al-Nasszr idegenben 31-re legyőzte az al-Vehda csapatát, és 31 ponttal a tabella második helyén áll a 35 pontos al-Hilal mögött. Az al-Nasszr góljait Alex Telles, Alamri és Cristiano Ronaldo szerezte.

Ronaldo gólját érdemes többször is megnézni, mert ilyet ritkán látni. Az al-Vehda védője megpróbál felszabadítani, de telibe találja az ellenfél csatárát. Onnan felpattan a labda, egészen a tizenhatosig, ahonnan egy másik al-Vehda-játékos haza akarja fejelni a kapusának, de pontosan Ronaldo lábára teszi a labdát, aki köszöni szépen, és közelről bekanalazza.

Ez volt az al-Nasszr harmadik gólja a meccsen, Ronaldónak pedig a 13. a most folyó bajnokságban, 7 gólpassz mellett, azaz a portugál 20 gólban vállalt tevékeny szerepet. Egyszersmind azt is összeszámolták a statisztikusok, hogy a 38 éves támadó 350. idegenbeli gólját szerezte karrierje során, amivel állítólag világelső. 

Érdemes megnézni a további gólokat is, különösen Alex Telles szabadrúgása figyelemre méltó:

Rovatok