Index Vakbarát Hírportál

Újra megsérült a magyar válogatott kapusa, kikerült csapata keretéből

2023. november 12., vasárnap 22:57

Az RB Leipzig 3–1-re legyőzte a vendég Freiburgot a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi játéknapján, a mérkőzés előtt viszont újra megsérült Gulácsi Péter, aki rögtön kikerült a hazaiak keretéből.

Mindkét fél keretében van magyar válogatott futballista, ám egyikük sem lépett pályára: a vendégeknél Sallai Roland sérüléséből lábadozik, így egyelőre még nem bevethető, hazai részről Willi Orbán szintén sérülés miatt tölti kényszerpihenőjét, míg a nemrég visszatért Gulácsi Péter a találkozó előtt röviddel lábujjsérülést szenvedett, így a keretből is kikerült a kapus.

A találkozó egyébként a félidőben még döntetlenre állt, Simons a 6. percben ugyan megszerezte a vezetést, de az első félidő vége előtt Rohl egyenlített. A második játékrészben végül kijött a csapatok közötti különbség, előbb Openda talált be büntetőből, majd két perccel később Baumgartner állította be a 3–1-es végeredményt.

A játéknap további mérkőzésein az Union Berlinnek semmi esélye nem volt a Leverkusen otthonában, Xabi Alonso csapata magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott, és még mindig vezeti a tabellát, jelenleg két ponttal a Bayern München előtt. 

Bundesliga, 11. forduló

Rovatok