Index Vakbarát Hírportál

Korábban Szoboszlai Dominikot edzette, most a Bayern Münchennél köthet ki

2023. november 15., szerda 19:45

A Bild információi szerint a Bayern Münchenhez szerződik René Maric. Az osztrák tréner 2016 és 2022 között a jelenleg a Lipcsét irányító Marco Rose segítője volt az RB Salzburgnál, a Mönchengladbachnál és a Dortmundnál.

A német Bild értesülései szerint a német rekordbajnok az utánpótlásedzők továbbképzéséért felelős szakembernek nevezi ki René Maricot, aki a Salzburgban töltött évei alatt Szoboszlai Dominikot is edzette.

Az ötlet, hogy Maricot erre a posztra szerződtessék, az új sportigazgatótól, Christoph Freundtól származik, aki honfitársát még az RB Salzburgnál töltött közös időszakból ismeri. Az ő terve az, hogy Maric egységes képzési koncepciót dolgozzon ki a Bayern összes utánpótláscsapata számára.

Maric legutóbb Jesse Marsch segédedzőjeként dolgozott a Premier League-ből kiesett Leeds Unitednél februári menesztéséig.

Maricra nem profi labdarúgó-karrierje, hanem elképesztően magas szintű elemzői képessége miatt figyeltek fel, így kerülhetett a Red Bull Salzburghoz is, ahol először az utánpótláscsapatnál volt edző, majd később a felnőtteknél segítette Marco Rose munkáját.

Rovatok