Index Vakbarát Hírportál

Új szabály jöhet a labdarúgásban, nem éri meg feleselni!

2023. november 15., szerda 13:55

A brit The Times értesülése szerint új szabályt vezethetnek be a labdarúgásban, ami elejét venné a teljesen elszaporodó reklamálások további gyűrűzésének.

Ebben az idényben csak a Premier League-ben 88 alkalommal kellett szankcionálni renitenseket, a Sheffield Unitedben játszó Oli McBurnie pedig addig reklamált a Tottenham elleni meccsen, amíg kiállították.

A lap szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete, az IFAB a következő két hétben Londonban ülésezik, a fókuszban pedig a pályán tapasztalható nem megfelelő viselkedés lesz.

A The Times úgy tudja, hogy a gyerekeknél és fiataloknál már alkalmazott 10 perces kis büntetést a profi futball világába is beemelhetik, így aki megsérti a játékvezetőt (vagy az asszisztenseit), annak ennyi időre kellene elhagynia a játékteret.

A tízperces büntetés a tervek szerint a játék részévé válna, de egyelőre csak a reklamálásokra vonatkozna, nem pedig egyéb jellegű szabálytalanságokra.

Az IFAB reményei szerint továbbá a rögbiben tapasztalható módon a labdarúgásban is sikerül megoldani, hogy csak az együttesek csapatkapitányai léphessenek interakcióba a játékvezetővel, ezzel elejét vennék azoknak a tömegjeleneteknek, amikor az egész gárda egyszerre rohamozza tiltakozva a bírókat.

Rovatok