Index Vakbarát Hírportál

Közel a kijutáshoz a horvátok, győztek a fehéroroszok a Szusza Ferenc Stadionban

2023. november 18., szombat 21:03

A horvát válogatott 2–0-ra nyert Lettországban a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezősorozatának szombati játéknapján, ezzel közel került a kijutáshoz.

A legutóbb vb-bronzérmes együttes sikerével 13 ponttal áll a második helyen a 16 pontos, már biztosan kijutó törökök mögött a D csoportban, és amennyiben kedden hazai pályán legyőzi az örményeket, ott lesz a németországi kontinensviadalon. Utóbbiak viszont már biztosan nem kerülhetnek az első kettő közé – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

Ugyanebben az ötösben az örmény csapat hazai pályán döntetlent játszott (1–1) a walesi válogatottal, így utóbbi együttesnek nincs már saját kezében a sorsa. 

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett fehérorosz–andorrai összecsapáson a pályaválasztó együttes 1–0-ra nyert, megszerezve második győzelmét a sorozatban. A három pont sorsát eldöntő találat a 83. percben született, és a BATE támadója, Denisz Laptev szerezte. Az már korábban eldőlt, hogy Fehéroroszország nem juthat ki a németországi Eb-re, a mostani vereséggel pedig az is biztos, hogy az I csoport utolsó helyén Andorra zár. 

Érdekesség, hogy az I csoport egy másik meccsét is Magyarországon rendezik az este, 20 óra 45 perctől Felcsúton csap össze Izrael és Románia. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
9. FORDULÓ

D csoport
Lettország–Horvátország 0–2 (0–2)
Örményország–Wales 1–1 (1–1)
A csoport állása: 1. (már kijutott) Törökország 16 pont/7 mérkőzés, 2. Horvátország 13/7, 3. Wales 11/7, 4. Örményország 8/7, 5. Lettország 3/8

I csoport
Fehéroroszország–Andorra 1–0 (0–0)
később
Svájc–Koszovó, Bázel 20.45
Izrael–Románia, Felcsút 20.45

(MTI/Index)

Rovatok