Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik lőtte a forduló legszebb gólját az UEFA-nál

2023. november 24., péntek 17:26

A megállíthatatlan Szoboszlai – írja az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldalának posztja, melyben bejelentették, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának Montenegró ellen lőtt szólógólja lett az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójának legszebbje.

Mint beszámoltunk róla, az Európai Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján négy találatot terjesztett fel az utolsó forduló legszebb gólját kereső szavazásán.

A magyar válogatott csapatkapitánya a Puskás Arénában lejátszott mérkőzés második félidejének derekán indult meg a jobb szélről, a fél védelmet kicselezve a hosszú alsóba lőtte egyenlítő gólunkat – majd másfél perccel később fordított is.

A liverpooli középpályás találata mellett a szlovén Benjamin Verbic kazahok elleni bal felsőben kikötő lövését, a francia Youssouf Fofana görögök elleni irtózatos bombáját, valamint a svédek remek akciója végén Emil Forsberg higgadt befejezését választották be a top négybe.

Sikerével a magyar válogatott a második kalapba került az Eb-sorsoláson, de még így is kerülhet halálcsoportba a 2024-es kontinensviadalon.

Szoboszlaira hétvégén már az angol élvonalban, a Premier League 13. fordulójában vár komoly megmérettetés, csapata, a Liverpool ugyanis a bajnoki címvédő Manchester City otthonában lép pályára.

Rovatok