Index Vakbarát Hírportál

A Paks kiütéses győzelmével megelőzte az FTC-t és az NB I élére állt

2023. november 25., szombat 06:31

A Paks 4–1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó NB I 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így átvette a vezetést a tabellán. Bognár György vezetőedző együttese sikerével a mezőnyben egyedüliként őrzi hazai veretlenségét – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Paks ritkán látható körülmények között döntötte el a három pont sorsát az első félidőben: Hahn a találkozó elején véletlenül fejbe rúgta a vendégek kapusát, Ogyincovot, a hálóőr így olyan ökölvívóra hasonlított, aki komoly ütést kapott, ennek ellenére nem kért cserét. Az „ütés” – azaz jelen esetben a rúgás – viszont nem múlt el nyomtalanul, ugyanis néhány perccel később Ogyincov borzalmasan jött ki egy beadásra, majd egy távoli lövésről maradt le, így kétgólos előnyre tett szert a Paks. A kapust végül lecserélték, de helyettesét is gyorsan felavatta a hazai együttes, amely ezzel a szünetig el is döntötte a három pont sorsát (3–0).

A fordulás után néhány perccel büntetőből szépített a Diósgyőr, amelynek cserekapusa, Sentic is beütötte a fejét a kapufába, amikor a 66. percben Könyves emelését védte óriási bravúrral visszafutás közben. A folytatásban próbálkozott a Diósgyőr, de a paksiak végleg lezárták a mérkőzést a csereként pályára lépő Haraszti és Hahn gyönyörű, kettő a kettő ellen végigvitt akciójával (4–1).

A Paks magabiztos sikerével a tabella élére állt – igaz, a második helyre csúszott Ferencváros csak vasárnap lép pályára a Puskás Akadémia vendégeként, és egy esetleges felcsúti győzelemmel rögvest vissza is előzi az atomvárosiakat.

LABDARÚGÓ NB I
14. FORDULÓ
Paksi FC–Diósgyőri VTK 4–1 ( Könyves 12., Mezei 21., Szabó J. 27., Hahn 80., illetve Pozeg Vancas 53., 11-esből )

Az élmezőny: 1. Paksi FC 28 pont, 2. FTC 25 (12 meccs), 3. PAFC 23, 4. Fehérvár 20.

(MTI / Index)

Rovatok