Index Vakbarát Hírportál

Hiányzó kulcsjátékosai nélkül nyert magabiztosan a Real Madrid

2023. november 26., vasárnap 20:24

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 14. fordulójában a Real Madrid 3–0-ra legyőzte idegenben a Cádízt, ezzel átmenetileg újra az élre állt.

Rendkívüli sérüléshullám sújtja Carlo Ancelotti csapatát, a válogatottszünet alatt megsérült Vinícius Júnior és Eduardo Camavinga is, így nem várt könnyű feladat a madridiakra a Cádíz otthonában. A sok hiányzó ellenére viszonylag hamar, a 13. percben megszerezte a Real a vezetést, Rodrygo kapta a labdát a bal szélen, befelé cselezett, majd jobbal mértani pontossággal lőtte ki a bal felsőt, 1–0.

És ha egy üzlet beindul... A második félidő derekán újra a brazil válogatott támadó volt eredményes, néhány sikeres csel után ezúttal a kapu bal alsó sarkába gurította a labdát, 2–0. A folytatásban ugyan a Cádiznak is volt lehetősége a gólszerzésre, de Andrej Lunin biztosan őrizte kapuját. Nos, de szinte nincs Real Madrid-meccs Bellingham-gól nélkül, az angol válogatott középpályása sem maradt ki a sorból: Rodrygótól kapott kiugratást, majd kissé kiszorított helyzetből bombázott a hálóba, 3–0. 

Összességében a Real Madrid magabiztos győzelmet aratott több kulcsjátékosa nélkül is, ezzel élre állt a tabellán. Igaz, a korábbi éllovas Girona hétfő este fogadja az Athletic Bilbaót, győzelme esetén pedig újra visszaveheti az első helyet. 

SPANYOL LA LIGA, 14. FORDULÓ

KORÁBBAN

HÉTFŐN


 

Rovatok