Index Vakbarát Hírportál

Újra pontokat bukott a Ferencváros, ezúttal Felcsúton

2023. november 26., vasárnap 19:09

A Puskás Akadémia hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a címvédő Ferencvárossal szemben a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi rangadóján.

Egyértelműen uralta az első negyedórát a középpályát ekkor könnyedén átjátszó FTC, és a fölény egy bal oldali szögletnél góllá érett: Zachariassen csúsztatás után közelről passzolt a kapuba. A hátrányba került PAFC határozottabb labdaszerzésre átváltva azonnal megpróbált támadásokat vezetni, néhány percig nyomást is tudott gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzeteket nem alakított ki. Később megint a Ferencváros futballozott fölényben, többet kísérletezett gólszerzéssel, és végig kontrollálta a játékrészt.

A második félidő elejét ismét megnyomta a fővárosi csapat, magasan támadta le ellenfelét, amely nehezen tudta kihozni a labdát. Aztán megint csökkent az FTC nyomása, a Puskás Akadémia pedig egyenlített: Nagy Zsolt nagyszerű sarkazós passzal hozta helyzetbe a kilépő Colley-t, aki nem hibázott. Nem sokkal később Nagy maga is közel állt a gólszerzéshez, 15 méterről a kapufát találta el a bal felső saroknál. A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat győzelemre játszott, a Ferencváros kapuba is talált egy alkalommal, de lesről, így maradt a pontosztozkodás.

Azzal, hogy csak egy pontot szerzett, az FTC – amely éllovasként kezdte a 14. fordulót – a Paks mögé szorult, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. A Puskás Akadémia viszont maradt a harmadik helyen a tabellán. A forduló zárómérkőzésén a Fehérvár fogadja a Kecskemétet. 

A Ferencváros november első napja óta nem nyert mérkőzést. 

OTP Bank Liga, 14. forduló

Rovatok