Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo jelezte, hogy nem ér büntetőt az ellene elkövetett szabálytalanság

2023. november 28., kedd 10:02

Hétfő este az ázsiai Bajnokok Ligájában a Cristiano Ronaldót foglalkoztató szaúdi al-Nasszr gól nélküli döntetlenre végzett az iráni Perszepolisz ellen. A mérkőzés elején a portugál világsztár kiharcolt egy büntetőt, de nyomban jelezte a játékvezetőnek, hogy téves az ítélete, és nem történt ellene szabálytalanság.

Már a 4. percben tizenegyeshez jutott volna az al-Nasszr a Perszepolisz elleni ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de a sértett Cristiano Ronaldo csatlakozott a reklamáló iráni játékosokhoz, és jelezte a bírónak, hogy tényleg nem történt ellene szabálytalanság, hanem feldobta magát.

No penalty!

– tehát „ez nem volt büntető”, olvasható le Ronaldo szájáról, ahogyan próbálja meggyőzni a kínai játékvezetőt arról, hogy nem ért tizenegyest az ellene elkövetett szabálytalanság. Ma Ning játékvezető természetesen nem a portugál világklasszis szavának köszönhetően, de végül visszavonta ítéletét.

Tettéért Ronaldo akár fair play díjat is kaphat.

A portugál támadó később újra megpróbálta meggyőzni a játékvezetőt, hogy ne állítsa ki azonnali piros lappal csapattársát, Ali Lajamit, de az al-Nasszr játékosa ellenfele lábszárára taposott, így joggal küldte idő előtt zuhanyozni a kínai bíró.

A találkozó végül 0–0-s döntetlennel zárult, ami egyben azt is jelenti, hogy az al-Nasszr 13 ponttal megnyerte csoportját, és bejutott az ázsiai Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

Rovatok