Index Vakbarát Hírportál

Kedden akár fél tucat csapat biztosíthatja továbbjutását a Bajnokok Ligájában

2023. november 28., kedd 11:36

Akár hat csapat is biztosíthatja továbbjutását kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik, utolsó előtti fordulójában.

Az E csoportból az Atlético Madrid és a Lazio kerülhet már most a 16 közé, a spanyoloknak ehhez a Feyenoord otthonában kell győzniük, míg az olaszoknak – akik a Serie A-ban szombaton kikaptak a mindaddig nyeretlen Salernitana vendégeként – az egyetlen ponttal sereghajtó Celtic felett kell diadalmaskodniuk, és bízniuk a madridiak sikerében.

Az F csoportból a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund léphet tovább, a francia bajnoknak ehhez vissza kell vágnia a Newcastle Unitednek az Angliában elszenvedett 4–1-es vereségért, viszont arra is szüksége van, hogy a németek pontot szerezzenek a San Siróban. A dortmundiak egy győzelemmel már tét nélkül lépnének pályára a zárófordulóban.

A G csoportban Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a hozzá hasonlóan már biztos továbbjutó, címvédő Manchester City otthonában vendégeskedik, az angol bajnok pedig egy döntetlennel a csoportelsőségét is bebiztosítaná.

A H csoportban az FC Barcelona és az FC Porto összecsapásán egy döntetlennel akár mindkét gárda nyolcaddöntős lehet, ezt viszont befolyásolhatja a Sahtar Donyeck Royal Antwerp elleni találkozójának eredménye. A papírforma szerint nem túl valószínű, hogy a kedden pályaválasztó ukrán csapat vereséget szenved az Antwerptől, így a Barcelonának és a Portónak is győzelemre kell játszania, ami élvezetes összecsapást eredményezhet. Ezt a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

E csoport:

Az állás: 1. Atlético Madrid 8 pont, 2. Lazio 7, 3. Feyenoord 6, 4. Celtic FC 1

F csoport:

Az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Paris Saint-Germain 6, 3. AC Milan 5, 4. Newcastle 4

G csoport:

Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. (és továbbjutott) RB Leipzig 9, 3. Crvena zvezda 1 (5–10), 4. Young Boys 1 (4–11)

H csoport:

Az állás: 1. FC Porto 9 (9–3), 2. Barcelona 9 pont (8–2), 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Royal Antwerp 0

(Index/MTI)

Rovatok