Index Vakbarát Hírportál

Őrületes rekordáron árverezhetik el Lionel Messi világbajnokságon viselt mezeit

2023. november 30., csütörtök 20:00

Akár több mint 10 millió dollárért is elkelhet Lionel Messinek a tavalyi labdarúgó-világbajnokságon viselt 6 meze, többek között a fináléban hordott szerelése – írja közleményében a Sotheby's aukciósház.

A Franciaország elleni, argentin győzelemmel zárult döntőben viselt mezén kívül további 5 mezt árvereznek el, amelyeket a katari világbajnokság korábbi mérkőzésein hordott a nyolcszoros aranylabdás világsztár. 

A rendkívüli gyűjtemény a becslések szerint meghaladja a 10 millió dollárt, és az eladás várhatóan a legértékesebb sportemlékek gyűjteménye lesz az aukción

– olvasható a Sotheby's közleményében. Az aukciósház kiemeli, a licit a nyilvános kiállítással együtt jövő csütörtökön kezdődik és december 14-ig tart. A bevétel egy része az egyik barcelonai kórházhoz kerül, jótékony céllal. 

Érdekesség, hogy az eddigi legértékesebb, mérkőzésen hordott sportrelikvia Michael Jordan nevéhez fűződik. Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója az 1998-as NBA-döntőben nyerte meg pályafutása hatodik, egyben utolsó bajnoki címét, a hatodik mérkőzésen hordott mezét pedig 10,1 millió dollárért értékesítették. Ami a labdarúgás világát illeti, ebben a kategóriában Diego Armando 1986-os világbajnokságon hordott ruhadarabja tartja a rekordot, amelyért 2022 májusában 9,3 millió dollárt fizettek. 

Rovatok