Index Vakbarát Hírportál

Látótávolságon belül Willi Orbán visszatérése

2023. december 1., péntek 15:06

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője elmondta: Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje a téli szünetet követően, január másodikán tér vissza. Méghozzá a spanyolországi edzőtáborban.

Rose pénteken elmondta, a csapatkapitány szeptemberi súlyos térdsérülését követően egyelőre még csak egyéni munkát végez, és idén biztosan nem lép pályára. A szakember hozzátette: a 31 éves labdarúgó jövő év elején végezhet teljes értékű edzésmunkát, és térhet vissza a kerethez.

Szeretnénk a lehető legjobb rajtpozícióban lenni a szezon második felére. Nyilvánvalóan abban reménykedünk, hogy Willi Orbán, valamint a másik kulcsjátékosunk, Dani Olmo addigra visszajöhet, és akkor az új évben igazán belelendülhetünk

– fogalmazott Rose.

Dani Olmo ugyancsak sérülés miatt október óta harcképtelen, a  klub másik magyarja, a kapus Gulácsi Péter már felépült, azonban a hírek szerint a német klub nem szeretné maradásra bírni. 

A Bundesliga jelenleg 12 forduló után a tabella negyedik helyén áll, egy ponttal lemaradva a Borussia Dortmundtól. Szombaton az ötödik helyen álló lipcsei együttes az újonc Heidenheimet fogadja hazai pályán.

A Bundesliga december 20-án vonul téli pihenőre, a tavaszi idény január 12-én kezdődik.

Rovatok