Index Vakbarát Hírportál

Tovább írja történetét a spanyol meglepetéscsapat, a Real Madrid sem hibázott

2023. december 2., szombat 20:29

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 15. fordulójában a Real Madrid több kulcsjátékosát nélkülözve, magabiztos győzelmet aratott a Granada ellen. A szezon meglepetéscsapata, a Girona az utolsó 10 percben fordított, és gyűjtötte be a 3 pontot a Valencia ellen.

Még mindig tartja a lépést az élcsapatokkal a Girona a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A katalán alakulat 15 forduló után 12 győzelemmel, 2 döntetlennel és egyetlen vereséggel rendelkezik a ligában, amellyel a tabella második helyén áll. Szombat délután a Valenciát látta vendégül otthonában, viszont a második félidő elején hátrányba került Hugo Duro góljának köszönhetően. 

És amikor már úgy tűnt, hogy a Girona elszenvedheti második vereségét a szezonban, érkezett Cristian Stuani, aki előbb a 82. percben, majd a 88. percben is bevette a Valencia hálóját, megfordítva ezzel a mérkőzést. Győzelmével a Girona immár 38 pontos, és tovább írja elképesztő történetét. 

A játéknap további mérkőzésein a Real Madrid ugyan több kulcsjátékosát is nélkülözte, de végül könnyedén győzte le a Granadát saját közönsége előtt. A 26. percben Toni Kroos passzából Brahim Diaz talált be, majd a második félidőben az újra kirobbanó formában játszó Rodrygo szerzett gólt, beállítva ezzel a végeredményt. A Real Madrid a spanyol bajnoki tabella éléről várhatja a folytatást. 

La Liga, 15. forduló:

pénteken játszották:

vasárnap játsszák:

hétfőn játsszák:

Rovatok