Index Vakbarát Hírportál

Az MTK Budapest bravúros győzelmet aratott a kecskeméti sárdagonyában

2023. december 2., szombat 15:09

Az MTK Budapest 2–1-re győzött Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, melyen mindhárom gól büntetőből született. A Fehérvár FC hazai környezetben 3–1-re győzte le a Puskás Akadémiát. A játéknap hátralévő mérkőzésén a Debrecen Kisvárdára utazik.

A kecskeméti pálya az elmúlt hetekhez hasonlóan szörnyű állapotban várta a játékosokat, a talaj mély és göröngyös volt, így a magas labdák sokszor beleragadtak a sárba, lapos passzok esetén pedig váratlan pattanások zavarták meg a futballistákat. Részben emiatt nem alakultak ki helyzetek, mígnem a Bognár által kiharcolt büntetőt értékesítve az MTK szerzett előnyt.

Hátrányban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Kecskemét, amelynek volt is lehetősége az egyenlítésre, de a fővárosi rivális is vezetett ígéretes akciókat. A körülmények miatt azonban hiába igyekeztek a játékosok, nehezen alakult ki folyamatos játék. Ennek ellenére a szünet előtti pillanatokban – szintén 11-esből – egyenlített a lila-fehér együttes.

A legutóbbi kiírásban ezüstérmes hazai csapat a szünetben végrehajtott kettős cserének is köszönhetően sokkal lendületesebben kezdte a második félidőt, mint ellenfele, mégis az MTK-nak volt nagy helyzete. Ezt leszámítva beszorultak a kék-fehérek, de hiába futballozott fölényben a KTE, nem talált a kapuba. Ezzel szemben az újonc szórványos támadásai egyikéből ismét 11-eshez jutott, Antonov pedig másodjára sem hibázott.

A gól után még nagyobb fölényben futballozott a Kecskemét, de kevés lehetősége volt, a pálya talaja miatt elsősorban csak a beadások hordoztak magukban veszélyt, azokból viszont nem született gól, így az MTK három ponttal gazdagodott.

A Fehérvár fellépett a tabella harmadik helyére

Hazai góllal kezdődött a Fejér vármegyei rangadó, amelyen az ötödik helyezett Fehérvár fogadta a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát. A vendégek negyedóra elteltével kezdtek felocsúdni a kezdeti sokkból, fölénybe kerültek, ám büntetőből sem tudtak gólt szerezni. A fehérváriak ritka ellentámadásaik egyikéből megduplázták előnyüket, így két góllal vezettek a szünetben.

Fordulást követően Nagy Zsolt keresztlécre pattintott lövése jelezte, a Puskás Akadémia nem tett le a pontszerzésről. Olyannyira nem, hogy percekkel később Lamin Colley szépített is. Hatalmas nyomás nehezedett a Fehérvár kapujára, a vendégek gyakorlatilag egykapuztak, mégis a hazaiak szereztek újabb gólt: Kenan Kodro büntetőből volt eredményes. A hátralévő időben is nagy nyomást gyakorolt ellenfelére a felcsúti gárda, de nem sikerült kapuba találnia, így a Fehérvár megérdemelten nyert, és immár ideiglenesen a harmadik helyen áll a tabellán. 

Küzdelmes mérkőzés és döntetlen Kisvárdán

A játéknap zárómérkőzésén a Kisvárda otthon gól nélküli döntetlent játszott a Debrecennel, és a pontszerzéssel elmozdult a tabella utolsó helyéről. Az első félidőben – zuhogó esőben – a Debrecen futballozott mezőnyfölényben, de kapura már nem jelentett veszélyt, miként a védekezésre koncentráló házigazda sem, amely a szünet előtti hajrában Ötvös révén okozott izgalmakat: a kisvárdai középpályás a félpályáról ívelt a lécre. A második félidőben a játék küzdő szelleme dominált, több lehetőség adódott a felek előtt, mint az első felvonásban, de továbbra sem tudták azokat gólra váltani.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

vasárnap játsszák:

Rovatok