Index Vakbarát Hírportál

Változik az NB I-es versenynaptár az Európa-bajnoki kvalifikáció miatt

2023. december 4., hétfő 20:15

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége módosította az NB I-es bajnokság versenynaptárát annak érdekében, hogy a válogatott felkészülését segítse a jövő nyári Európa-bajnokságra.

Az MLSZ honlapjának hétfői beszámolója szerint az élvonal küzdelemsorozata egy héttel korábban fejeződik be, azaz május 25. helyett 18-án zárul a pontvadászat, mert így egy héttel több idő áll majd a szakmai stáb és a játékosok rendelkezésére a németországi kontinensviadal előtt – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az NB I. tavaszi szezonjának kezdete nem változik, az eredeti menetrendnek megfelelően a február 3-i hétvégén lesz, de a február 7-i tartaléknapon teljes fordulót bonyolítanak majd le.

Az A csoportban Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanott a skótokkal találkoznak a kontinenstornán. A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.

Az MLSZ vezetőtestülete arról is döntött, hogy a téli átigazolási időszak január 18-tól február 14-ig tart majd, a szervezet éves küldöttközgyűlésének időpontját pedig április 5-re tűzte ki – emlékeztet az MTI.

Rovatok