Index Vakbarát Hírportál

Sok volt a háromgólos hátrány, harmadszor is kikapott Lisszabonban a Haladás

2023. december 4., hétfő 09:16

A Haladás VSE vereséget szenvedett a szerb KMF Loznica-Grad 2018 csapatától a futsal Bajnokok Ligája elitkörének harmadik, utolsó fordulójában, a lisszaboni csoport vasárnapi játéknapján.

Az már korábban eldőlt, hogy ez a két együttes nem juthat tovább, mivel az első két összecsapását egyformán elveszítette, és csak az első helyezett kerül be a sorozat négyes döntőjébe – emlékeztetett a Magyar Távirati Iroda.

A szombathelyiek csütörtökön 5–2-re kaptak ki a belga Anderlechttől, pénteken pedig 7–2-re a házigazda, 2019-ben és 2021-ben BL-győztes portugál Sporting CP-től.
   

Hiába tűnt a korábbi eredmények alapján minimálisan esélyesebbnek a magyar bajnok, a szerbek szerezték meg a vezetést a 6. percben Djordje Rosics góljával, majd a játékrész derekán túl még kétszer bevették Alasztics Marcell kapuját, így 3–0-ra elléptek.

Nem sokkal később Dróth Zoltán kísérlete ment centikkel a kapufa mellé, ám ami akkor nem sikerült, az a félidő végét jelző dudaszó pillanatában igen: Alasztics, Hajmási Milán, majd Dróth  volt a labda útja, így a játékrész hajrájában összejött a reményt adó szépítés (3–1). 

A második félidőben a Haladás diktálta a tempót, bátran letámadta ellenfelét és többször is komoly zavart okozott a Loznica-Grad védelmében, de az újabb szépítésre egészen a 29. percig kellett várni. Luiggi Longo nem sokkal a saját kapufája után szintén mattolta a szerb kapust egy lövéssel (3–2).

A szombathelyiek a hajrára teljesen beszorították a szerbeket, ám hiába próbálkoztak a végén már öt a négy elleni játékkal is, az egyenlítés elmaradt...

Nem játszottunk rossz mérkőzést. Jól kezdtünk, a védelmünk jól működött. Aztán két nagy hibát elkövettünk, és amikor három gólt kapsz egy ilyen jó csapattól, akkor már nem könnyű. A második félidőben nagyon jól játszottunk, és a fiúk az utolsó másodpercig küzdöttek. Szomorú, mert a célunk az volt, hogy pontot, pontokat szerezzünk a lehető legjobb játékkal, mindig nyerni szeretnénk. Tisztában voltunk az ellenfeleink minőségével, de talán néha nem volt elég türelmünk a játékunkhoz. Úgy gondolom, hogy a srácok fejlődnek, sok periódusban szép és remek futsalt játszottak a BL mindkét tornáján, és itt kiemelném a Sporting elleni találkozót. Most szomorúak vagyunk, de büszkének kell lennünk arra, amit csináltunk ezek ellen a kitűnő csapatok ellen

– értékelt a haladasvse.hu-nak a csapat vezetőedzője, Felipe Conde.

A zárónap másik mérkőzésén a kétszeres BL-győztes Sporting CP 4–1-re legyőzte az Anderlechtet, ezzel eldőlt, hogy a portugál csapat jut a legjobb négy közé. Harmadik vereségével a Haladás negyedik lett a csoportban.

FUTSAL
BAJNOKOK LIGÁJA, ELITKÖR (LISSZABON)
3. FORDULÓ
KMF Loznica-Grad 2018 (szerb)–Haladás VSE 3–2 (3–1)
A magyar csapat gólszerzői: Dróth (20.), Luiggi Longo (29.)

További eredmény
Sporting CP (portugál)–Anderlecht (belga) 4–1 (2–1)

A csoport végeredménye: 1. Sporting CP 9 pont, 2. Anderlecht 6, 3. Loznica-Grad 3, 4. Haladás 0.

(MTI / Index)

Rovatok