Index Vakbarát Hírportál

A sorozatban elszenvedett öt vereség ellenére is bíznak Vignjevicsben

2023. december 4., hétfő 19:51

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos felületein közzétett közleményben jelezte, a klubvezetés továbbra is kitart az együttes vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics mellett. Minderre azért lehetett szükség, mert a lila-fehérek sorozatban már az ötödik vereségüket szenvedték el hétvégén, ezzel pedig egészen a 9. helyig csúsztak vissza.

Néhány hete még duzzadtak az önbizalomtól az Újpest játékosai. Banai Dávid, a klub saját nevelésű kapusa több nyilatkozatban is arról beszélt, a IV. kerületiek végre úgy szerepelnek a bajnokságban, miként az az egyesület múltjához illik. Tény, tíz-tizenöt éves távlatban nem rajtolt olyan jól a lila-fehér gárda, mint tette azt a 2023–2024-es idény elején. Az első kört lezáró, a 11. fordulóban a Ferencváros otthonában elszenvedett 3–0-s vereség óta azonban minden széthullani látszik...

A Nebojsa Vignjevics vezette együttes hétvégén hazai pályán a listavezető Pakstól kapott ki 2–1-re, de ennél is fájóbb volt a szurkolók számára, hogy egy héttel korábban kifejezetten lélektelen, „kocogós focival” előállva sikerült 4–0-ra lebőgni a kiesőjelölt Mezőkövesd otthonában is. Nem csoda, hogy az ötmeccses vereségsorozat hatására néhányakban megfogalmazódott a kérdés, vajon meddig tart a bizalom a szerb vezetőedző irányában.

Nos, erre adott választ az Újpest hivatalos Facebook-oldala az alábbi közleményével...

A magyar médiában felröppent hírekre reagálva az Újpest FC szeretné megerősíteni, hogy a csapat vezetőedzője Nebojsa Vignjevics. A klub vezetése nem gondolkodik váltáson, és a bizalma a trénerben és az általa elvégzett munkában töretlen

– olvasható a közzétett posztban. 

Azaz a jelek szerint a következő hetekben is az 55 éves edző ül az Újpest kispadján, s próbálhatja megtörni együttese pocsék szériáját rögvest a december 9-ei, Zalaegerszeg elleni idegenbeli meccsen. 

Vignjevics korábban 2013 ősze és 2020 nyara között irányította a lilákat, és két Magyar Kupa-győzelmet is elért a csapattal. Második edzői korszaka idén márciusban vette kezdetét a Szusza Ferenc Stadionban. 

(Borítókép: Nebojsa Vignjevics a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC – ZTE FC mérkőzésen a Szusza Ferenc stadionban 2023. április 1-jén. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok