Index Vakbarát Hírportál

Négy-öt hónapos kihagyás vár az angol válogatott kapusára

2023. december 4., hétfő 14:50

Valószínűleg csak a 2023–2024-es idény hajrájában léphet pályára ismét Nick Pope, a Newcastle United és az angol labdarúgó-válogatott kapusa, aki a Manchester United elleni, szombat esti rangadón sérült meg.

A 31 esztendős Pope válla a Manchester United ellen 1–0-ra megnyert rangadón ugrott ki, emiatt a 85. percben le is kellett cserélni a tízszeres felnőttválogatott kapust. 

A játékossal kapcsolatban Eddie Howe, a szarkák menedzsere arról számolt be, várhatóan négy-öt hónapig harcképtelen lesz, ugyanis műtét vár rá.

Pope 2022 nyarán igazolt a Newcastle-höz, azóta csupán egy bajnokit hagyott ki, az előző szezon végén kisebb kézsérülés miatt kapott pihenőt a 38. fordulóban a Chelsea otthonában lejátszott rangadón.

Az együttesben eddig 62 tétmérkőzésen lépett pályára, ezek közül 26-on gólt sem kapott, a többin pedig összesen 52-szer vették be a kapuját, ami 0,83-as meccsátlag.

Hiányában vélhetően az a szlovák Martin Dúbravka lép elő első számú kapussá, aki másfél éve épp a Manchester Unitedhoz került kölcsönbe, miután Pope érkezésével kiszorult Howe kezdőjéből.

Rovatok