Index Vakbarát Hírportál

Van egy mutató, amiben Szoboszlainál csak Szalah jobb hétvége óta Liverpoolban

2023. december 4., hétfő 12:26

A papírforma szerint könnyű mérkőzés vár Szoboszlai Dominik csapatára, a második helyen álló Liverpoolra a labdarúgó Premier League hétközi, 15. fordulójában, melyben a sereghajtó Sheffield Unitedhez látogat.

A liverpooli együttes a hétvégén a hajrában fordítva nyert 4–3-ra a Fulham ellen, szerdán viszont nehezen elképzelhető, hogy ennyire meg kell majd szenvednie a sikerért, a Sheffield ugyanis 14 forduló alatt összesen öt pontot tudott szerezni, az előző körben ráadásul az egészen addig utolsó Burnley ütötte ki 5–0-ra a csapatot – emelte ki beharangozójában a Magyar Távirati Iroda.

Válogatottunk csapatkapitánya stabil kezdőjátékosnak számít Jürgen Kloppnál, így vélhetően Sheffieldben is ott lesz majd a pályán a kezdő sípszónál. Mindez olyannyira igaz, hogy Szoboszlainál több játékperce az egész csapatból egyedül Mohamed Szalahnak van. Az egyiptominak 14 bajnokin 1223, a magyarnak 1189 játékperce van a Premier League-ben. Mindketten a hétvégi, Fulham elleni mérkőzésen ugrották át az eddigi listavezetőt, Alissont, aki sérülés miatt nem léphetett pályára. A lista negyedik helyezettje, Alexis Mac Allister 1028 percnél jár, így Szoboszlaiék előnye még tovább nőhet.


Az angol élvonal másik magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos a 16. helyen álló Bournemouthszal fontos mérkőzés előtt áll, ugyanis a szintén alsóházi, 12. Crystal Palace vendége lesz, mely három ponttal előzi meg a tabellán. A londoni találkozón kiélezett csata várható, s ugyan a Crystal Palace élvezi a hazai pálya előnyét, a csapatok formáit tekintve a Bournemouth tűnik esélyesebbnek, mivel legutóbbi három bajnokiján hét pontot szerzett, míg riválisa csupán egyet.

A magyar balhátvéd az utóbbi két körben egyaránt kezdő volt, az Aston Villa elleni vasárnapi találkozón (2–2) pedig karrierje első gólpasszát adta a Premier League-ben.

Az élen álló Arsenalra könnyűnek ígérkező mérkőzés vár kedden a 17., újonc Luton otthonában, a harmadik helyen tanyázó, címvédő Manchester City viszont a Tottenham elleni rangadó (3–3) után szerdán egy újabb kemény erőpróba előtt áll a negyedik Aston Villa vendégeként.

A forduló másik rangadóját Manchesterben rendezik: a United a hozzá hasonlóan gyengélkedő Chelsea-t fogadja.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE

Kedd
Wolverhampton–Burnley 20.30
Luton Town–Arsenal 21.15
Szerda
Brighton–Brentford 20.30
Crystal Palace–Bournemouth 20.30
Fulham–Nottingham Forest 20.30
Sheffield United–Liverpool 20.30
Aston Villa–Manchester City 21.15
Manchester United–Chelsea 21.15
Csütörtök
Everton–Newcastle United 20.30
Tottenham Hotspur–West Ham United 21.15

(MTI/Index)

Rovatok