Index Vakbarát Hírportál

Bekövetkezett a szezon első edzőváltása az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban

2023. december 5., kedd 16:38

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) újonc Sheffield United szerződést bontott vezetőedzőjével, Paul Heckingbottommal a csapat sorozatos rossz eredményei miatt. Azóta már az utódot is megnevezték.

Hétfőn már napvilágot láttak arról szóló hírek, hogy hamarosan elválhatnak Paul Heckingbottom és a Sheffield United útjai. Az értesülések beigazolódtak, kedden hivatalos közlemény formájában jelentették be, hogy a Sheffield szerződést bontott a szakemberrel azok után, hogy múlt hétvégén kiütéses, 5–0-s vereséget szenvedett a csapat a szintén újonc Burnley ellen. 

Azok után, hogy visszacsúsztunk a tabella utolsó helyére, és számos kiábrándító eredményt értünk el és teljesítményt mutattunk, úgy éreztük, a klubnak változásra van szüksége, hogy minden lehetőséget megragadjon, hogy a Premier League-ben maradjon

– idézi a klub honlapja Stephen Bettis klubigazgatót. A Sheffield United jelenleg az angol élvonal utolsó helyén áll 5 megszerzett ponttal. Az újonc együttes 14 forduló alatt 11 vereséget szenvedett el, két döntetlen mellett pedig egyetlen alkalommal győzött, gólkülönbsége mínusz 28. 

Időközben a klub megnevezte régi-új vezetőedzőjét. Chris Wilder veszi át a csapat irányítását, aki 2016 és 2021 között 227 mérkőzésen már irányította a gárdát, és közönségkedvencnek számít a szurkolók körében. 

Rovatok