Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai újra meghatározó volt, hemzsegnek a nyolcasok

2023. december 6., szerda 23:56

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerdán pazar teljesítménnyel rukkolt ki a Premier League hétközi fordulójában. A Liverpool a Bramall Lane-en győzött 2–0-ra, a csapat második találatát Szoboszlai Dominik szerezte. Az angol internetes portálok jobbára 7-es és 8-as osztályzatokkal értékelik honfitársunk Sheffield United elleni játékát.

Minden különösebb kommentár nélkül a lényeg: Virgil van Dijk mellett Szoboszlai Dominik volt a mezőny legjobbja Sheffieldben. A Liverpool ugyan nem remekelt, de megszerezte a három pontot, és ebben oroszlánrésze volt honfitársunknak, akinek játékát a vörösök menedzsere, Jürgen Klopp azzal (is) elismerte, hogy nem cserélte le. Az osztályzatok egyetlen 6-ostól eltekintve 7-es és 8-as érdemjegyek. 

Liverpool.com: 7. Valamivel jobbnak tűnt, mint az utóbbi néhány meccsén. Jól mozgott és a labdát is jobban használta, mint legtöbb társa, mielőtt lezárta a meccset a hajrában.

Goal.com: 6. Egy újabb gyenge teljesítmény. Alig csinált valamit, amíg be nem lőtte a második gólt. 

Liverpoolecho.co.uk: 8. Sokkal jobb volt, mint az utóbbi időben, keményen dolgozott a visszatámadásokban, és a tűrhető első félidőt követően a szünet után tündökölt. A ráadás másodperceiben lőtt góljával pedig végképp eldöntötte a meccset.

Onefootball.com: 8. Szoboszlai jó volt a labdával, remekül presszingelt, jól védekezett, gyakorlatilag mindent jól csinált ezen a meccsen. Megérdemelte a gólját a végén, fantasztikus befejezés volt.

Thisisanfield.com: 7. Szoboszlai önmagához képest csendesebb volt az utóbbi hetekben, és ez a mostani teljesítménye is egy kicsit elmaradt a várakozástól egészen a 95. percig. Amúgy tipikus box-to-box középpályásjáték volt. Mindig történt valami, amikor játékba avatkozott, és a végén rátette a pecsétet a győzelemre.

Liverpoolworld.uk: 7. Bár a lap Szoboszalinak írja honfitársunk nevét, azért a kritika kedvező: közelebb játszott az oldalvonalhoz, jobban részt vett a játékban, mint az utóbbi meccseken, majd gyönyörű gólt lőtt.

Anfieldwatch.co.uk: 8. Ennyi.

Anfieldindex.com: 7. Támadó középpályásként kezdte a meccset, viszonylag csendes volt az első félidőben, de végül nagyon jelentős hatást gyakorolt a mérkőzésre remek góljával, ami döntő volt.

The4thofficial.net: 8. A magyar válogatott játékos visszahúzódott védekezni, amikor kellett, nagyon élénk volt az ellenfél térfelén, és lezárta a meccset nagyszerű befejezésével.

Skysports.com: 7. Hárman kaptak 7-est, köztük Szoboszlai, nála jobbat senki sem. Néhány statisztikai adat: 2 kulcspassz, 4 szerelés, 90 labdaérintés, 65 passz, 89,2%-os passzpontosság. Nem rossz. 

Eurosport.com: 7. Szöveges értékelés nélkül. 

Fotmob.com: 8,7. Szöveg itt sincs.

Dailymail.co.uk: 7. Csak osztályzat van, de az ugyancsak jó.

A Liverpool a három pontnak köszönhetően megerősítette a második helyét a tabellán a listavezető Arsenal mögött. A két éllovast követő Manchester City az Aston Villa otthonában botlott, ezzel utóbbi két együttes helyet cserélt a tabellán, a 34 pontos Poolt 32-vel követi a birminghami alakulat, míg a City neve mellett 30-cal jön a negyedik pozícióban.

Az est mérkőzéseiről ide és ide kattintva olvashat!

(Borítókép: Együtt ünnepelnek a gólszerzők, Virgil van Dijk és Szoboszlai Dominik. Fotó: Richard Sellers / Sportsphoto / Allstar / Getty Images)

Rovatok