Index Vakbarát Hírportál

A Premier League-idény meglepetéscsapata majdnem a listavezető torkán akadt

2023. december 6., szerda 08:15

A listavezető Arsenal 4–3-ra nyert az újonc Luton Town otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának keddi játéknapján.

Eddig érzi a nagyok elleni meccseket a Luton. A nagy-londoni kis csapat néhány hete pontot rabolt a Liverpooltól, majd a Manchester Unitedet is megdolgoztatta idegenben, miközben a brit sajtóban megjelenő szalagcímeken egyre-másra arról lehetett olvasni, az együttes az elmúlt 30 évben összesen költött annyit játékosok vásárlására, mint ellenfelei egyetlen közepesen drága futballistára a nyáron. Ezúttal a listavezető Arsenal látogatott az alig több mint 11 ezer fő befogadására alkalmas Kenilworth Roadra.

Az „ágyúsok” a papírformának megfelelően korán előnyhöz is jutottak Gabriel Martinelli találatával, ám a narancs-fehér hazaiak ezúttal sem omlottak össze, és a játékrész derekán szépítettek. A ráadás perceihez közeledve egy másik Gabriel, Jesus volt az, aki újfent előnyhöz juttatta az Arsenalt, ne kelljen szomorkodnia azoknak, akik fix kettesre tették már a szünidőt is (1–2)...

A folytatás tartogatta azonban csak az igazán nagy meglepetéseket, a Luton ugyanis ismét egyenlített, majd óriási meglepetésre fordított is. Az ember érzése az volt, ezen az estén bármi megy az egyébként jó képességű spanyol hálóőr – nem véletlenül lett az Arsenal első számú posztfelelőse az idényre –, David Raya kapujára, abból gól lesz. Előbb Elijah Adebayo, majd a korábbi evertonos csodagyerek, Ross Barkley vette be a nagy londoni csapat kapuját (3–2).

A hazai szurkolók azonban kevesebb mint három percig élvezhették a vezetés édes ízét, Jesus előkészítéséből Kai Havertz ugyanis 3–3-ra módosította az állást a 60. percben. Az Arsenal tovább nyomott, a Luton futballistái pedig érezhetően fogytak az oxigénből, de így is hősiesen tartották az eredményt. Legalábbis a 97. percig, amikor Declan Rice fejesével csak megszerezte a csapata győzelmét jelentő találatot (3–4).

Az est másik mérkőzésén a Wolverhampton 1–0-ra verte az újonc Burnley-t.

Sikerével az Arsenal ideiglenesen ötpontos előnyre tett szert a tabella élén, ám közvetlen üldözői közül a Liverpool és a Manchester City is csak ma játszik a hétközi PL-fordulóban. A Wolves eközben feljött a 12. helyre.

Premier League, 15. forduló:

szerdán játsszák:

csütörtökön játsszák:

Az élcsoport: 1. Arsenal 36 pont, 2. Liverpool 31, 3. Manchester City 30, 4. Aston Villa 29, 5. Tottenham Hotspur 27, 6. Newcastle United 26, 7. Manchester United 24

(Borítókép: Declan Rice (k) csapattársaival a Luton-Arsenal mérkőzésen 2023. december 5-én. Julian Finney / Getty Images Hungary)

Rovatok