Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi az Év sportolója a Time magazinnál

2023. december 6., szerda 08:46

Lassan már nincs olyan díj, amit ne gyűjtött volna be Lionel Messi. Az FC Inter Miami argentin világbajnok labdarúgója most a Time magazinnál lett az Év sportolója, azok után, hogy a nyolcadik Aranylabdáját is megkapta.

Lionel Messi lett az Év sportolója a Time magazinnál. A hatalmas presztízsű amerikai lap elismerését tavaly Aaron Judge, a New York Yankees baseballjátékosa kapta, korábban pedig Simone Biles tornász, Michael Phelps úszó és LeBron James kosárlabdázó, valamint az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottja is kiérdemelte a díjat.

Messi tavaly decemberben Katarban világbajnoki címre vezette az argentin labdarúgó-válogatottat, majd a nyáron az MLS-be szerződött, az FC Inter Miami csapatához. Bár az együttes nem jutott be a bajnokság rájátszásába, Messi megérkezése elképesztő futball-lázat indított be az Egyesült Államokban. 

„Az az igazság, hogy több lehetőségem is volt, melyeket mérlegelnem kellett a családommal közösen, mielőtt az Egyesült Államokba szerződtem”  – mondta el a magazinnak Messi az amerikai igazolásáról, hozzátéve, hogy komolyan felmerült egy szaúd-arábiai szerződés lehetősége is. 

Messi arról is beszélt, hogy egyelőre minden nagyszerű Miamiban, remek, hogy közel van a strand, csak az a rossz, hogy nyáron nagy a hőség, és így nehéz futballozni.

(Borítókép: Lionel Messi a Brazília–Argentína vb-selejtezőn a Maracana stadionban, Rio de Janeiróban  2023. november 21-én. Fotó: Wagner Meier / Getty Images Hungary)

Rovatok