Index Vakbarát Hírportál

Válogatott futballisták lepik el Mórt

2023. december 7., csütörtök 13:00

Rangos futballtornát rendeznek csütörtökön Móron, amin a Magyar Öregfiúk Válogatott is pályára lép. A csapat tagjai összesen 190-szer öltötték magukra a nemzeti csapat mezét.

Már régóta hagyománynak számít a decemberi futballgála Móron. Ráadásul nem is akármilyen lesz az idei torna, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontot ugyanis számos korábbi válogatott labdarúgó lepi el csütörtök délután 4 órától.

„Az apropó, hogy Mór januárban lesz negyvenéves, és ezt szeretnénk méltóképpen megünnepelni egy rangos sporteseménnyel – mondta Arany Tamás móri önkormányzati képviselő, a sportbizottság elnöke, aki korábban 185 NB I-es bajnoki mérkőzésen fújta a sípot, a futballisták pedig négyszer választották meg az év játékvezetőjének. – A részt vevő csapatokkal kiváló a kapcsolatunk, gyakran találkozunk, örülünk, hogy ezúttal is rögtön elfogadták a meghívást.”

A tornán a magyar bajnok és kupagyőztes DEAC női futsalcsapata, a Móri Öregfiúk, a Magyar Újságíró-válogatott és a már említett Magyar Öregfiúk Válogatott vesz részt.

A névsor pedig nem akármilyen, a válogatott futballisták közül ugyanis pályára lép Fehér Csaba (41-szeres válogatott), Balogh Tibor (37), Keresztúri András (20), Hámori Ferenc (9), Rósa Dénes (10), Thomas Sowunmi (10), Vaskó Tamás (12), Vermes Krisztián (6), Wukovics László (3), Egressy Gábor (21), Mészöly Géza (18) és Farkas II Balázs (3), míg a kispadon a szakmai feladatokat Gellei Imre, Nyilasi Tibor, Csank János és Sipos Jenő látja el.

Rovatok