Index Vakbarát Hírportál

Erik ten Hag megkísérli a „lehetetlent” a Manchester Unitednél

2023. december 8., péntek 13:36

Erik ten Hag egy friss interjúban elárulta, hogy a barátai megpróbálták lebeszélni arról, hogy elvállalja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzseri posztját, mert szerintük „lehetetlen feladat” előtt áll.

A holland edző azután vált felkapottá, hogy 2019-ben elődöntőig vezette az Ajaxot a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Manchester United kispadjára 2022-ben ült le a szakember. Ten Hag most a United We Stand című szurkolói magazinnak elmondta, figyelmeztették, milyen nehéz fába vágja a fejszéjét, írja a BBC.

„Mindenki azt mondta nekem, hogy nem lehetek sikeres a United menedzsereként. Én azonban nem akartam elfutni a kihívás elől” – mondta az 53 éves menedzser.

A Manchester United idén hektikusan szerepel, és messze lemaradt a listavezető Arsenaltól a Premier League tabelláján. Plusz még az is benne van a pakliban, hogy a mostani szezonban Bruno Fernandesék be sem jutnak a BL egyenes kieséses szakaszába.

Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta a Unitedet elkerülték a legnagyobb sikerek. Ten Hag a hatodik ember – David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer és Ralf Rangnick után –, aki megpróbálja a nyerő útra terelni a patinás klubot.

„Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de ez egy nagyszerű klub nagyszerű szurkolótáborral. Az emberek vagy utálják, vagy szeretik a Manchester Unitedet. Szeretem az ilyen klubokat, az Ajax is ilyen volt” – mondta Ten Hag, aki szerint nem várható nagy mozgás a csapatnál a téli átigazolási időszakban.

A brit sajtó azonban úgy értesült, hogy a United megfelelő ajánlat esetén Casemirótól és Raphaël Varane-tól is hajlandó lenne megválni, és Jadon Sancho sem tartozik az érinthetetlen játékosok közé.

Rovatok