Index Vakbarát Hírportál

Futballpályán szinte soha nem látható, banális hiba miatt ítélt büntetőt a játékvezető

2023. december 8., péntek 15:40

Annak ellenére, hogy a szaúdi élvonal a labdarúgás jelenének egyik legdinamikusabban fejlődő ligája, néha tanúbizonyságot tesz nyomokban még mindig amatőr jellegéről. Ezúttal a bajnokság utolsó helyezettje, az al-Hazem 2–0-ra legyőzte az al-Fateh csapatát, a hazaiak második gólját megelőzően pedig futballpályán nagyon ritka jelenetet láthattak a nézők.

A hazai pályán szereplő al-Hazem finoman szólva sem kezdte kirobbanó formában a szezont, 15 mérkőzés alatt mindössze egy győzelmet számlált öt döntetlen és kilenc vereség mellett. Ennek ellenére az al-Fateh elleni bajnokin már az ötödik percben vezetést szerzett, majd nem sokkal később a vendégek kapusa kézzel felvette a labdát, a pacsizni érkező csapattársa, Fahad al-Harbi azonban véletlenül kiütötte kezéből a játékszert. 

Mivel az eset a tizenhatoson belül történt, a játékvezető tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A történteket a videóbíró is megvizsgálta, de az ítélet nem változott, a szabályok értelmében abszolút helyesen. 

Az al-Fateh játékosai egy darabig értetlenül álltak az eset előtt, hogy miért ítélt ellenük büntetőt a játékvezető, ezért reklamáltak is, de ez már nem segített a helyzeten. A hazaiak játékosa, Tozé értékesítette a tizenegyest, az al-Hazem pedig megszerezte második győzelmét a bajnokságban. 

Rovatok