Index Vakbarát Hírportál

Botrány a moziban: poroltóval balhézott egy részeg Messiék filmjének bemutatóján

2023. december 9., szombat 09:31

Egy évvel az argentin labdarúgó-válogatott katari világbajnoki győzelme után bemutatták a diadalt megéneklő filmalkotást, a Muchachos (Srácok) című mozit. Az egyik Buenos Aires-i filmszínházban azonban botrányba fulladt a premier, mert egy részeg megnyomta a poroltó indítógombját, és füstfelhőbe borította az egész nézőteret. A botrányokozó kapott hatalmas taslit az egyik felháborodott nézőtől.

Csütörtökön, tizenegy nappal Argentína világbajnoki győzelmének első évfordulója előtt bemutatták a diadalt megörökítő filmet, a Muchachos, la película de la gente – Srácok, a nép filmje című alkotást. A filmet Hernán Casciari forgatókönyvéből Jesús Braceras rendezte, a narrátor pedig a legnépszerűbb argentin színész, Guillermo Francella

A film minden idők harmadik legsikeresebb nyitányát produkálta a dél-amerikai országban, az első napon 82 ezren látták. 

A cím a tavalyi világbajnokságon énekelt „Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar” szövegű nótára utal, ami nagyjából úgy fordítható magyarra, hogy „Srácok, újra reménykedhetünk!”. Mármint az 1978-as és az 1986-os világbajnoki diadal után a harmadik vb-aranyérem megszerzésében. Nos, ezúttal nem kellett csalódniuk, a kedvencek szállították az aranyérmet.

A Muchachos Argentínában a válogatott nem hivatalos himnuszává vált, valahogy úgy, mint nálunk Az éjjel soha nem érhet véget vagy a Nélküled

A mozi végigkíséri az argentin válogatott mind a hét mérkőzését a katari világbajnokságon, miközben felvillantja az argentin diaszpóra reakcióját a világ minden táján az Egyesült Államoktól Pekingig.

A csúcspont 2022. december 20., amikor a diadalmas válogatott hazaérkezik Buenos Airesbe a világbajnoki trófeával. 

Ahogyan az várható volt, a csütörtöki bemutató megmozgatta az egész országot. Az egyik Buenos Aires-i moziban egy részeg néző olyannyira fellelkesedett, hogy abban a pillanatban, amikor a filmvásznon Gonzalo Montiel értékesíti a világbajnoki címet jelentő tizenegyest, az illető megnyomta a kezébe kaparintott poroltó indítógombját, és füstfelhőbe borította a nézőteret.

A botrányt okozó részeget kivezették a moziból, és az egyik felháborodott nézőtárstól még egy jókora taslit kapott a tarkójára.

Rovatok