Index Vakbarát Hírportál

Felcsúton bukott rangadót a Kecskemét

2023. december 9., szombat 08:20

A Puskás Akadémia hazai pályán 3–0-ra legyőzte a legutóbbi kiírásban ezüstérmes Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Küzdelmes és sok szabálytalansággal tarkított első húsz percet követően a Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést Lamin Colley révén. Támadásban maradtak a hazaiak, Varga Bence bravúros védésekkel tartotta meccsben a Kecskemétet, amely továbbra is pontatlanul és enerváltan játszott.

Hatalmas kecskeméti ziccerrel kezdődött a második félidő, ami jelezte, a vendégek nem mondtak le a pontszerzésről. Nyomott a KTE, elvétve tudott csak kiszabadulni a szorításból a Puskás Akadémia. Mégis növelte előnyét a házigazda, mert a válogatott Nagy Zsolt kihasználta, hogy fellazult a vendégvédelem. Kétgólos hátrányban is becsülettel ment előre a KTE, de nem volt esélye a gólszerzésre.

A végén még Nagy kihagyott egy büntetőt, de a kapusról kipattanó labdát a hálóba lőtte, ezzel kialakítva a 3–0-s végeredményt.

A ráadásban így az is belefért a hazaiaknak, hogy két fiatal, a 18 éves Markgráf Ákos és a 16 esztendős Pál Barna bemutatkozzon az élvonalban. 

A felcsúti klub honlapján kiemelte: ötödik próbálkozásra sikerült legyőzniük a lila-fehér csapatot, mióta a Kecskemét tavaly nyáron visszajutott az NB I-be.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

szombaton játsszák:

vasárnap játsszák:

(MTI)

(Borítókép: puskasakademia.hu)

Rovatok