Index Vakbarát Hírportál

A Juventus több mint két év után kapta el a Napolit

2023. december 9., szombat 09:46

A címvédő Napoli egygólos vereséget szenvedett a Juventus vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának pénteki rangadóján.

A tíz kör óta veretlen torinóiak a sikerükkel a tabella élére ugrottak, azonban a forduló előtt listavezető Internazionale csak szombaton lép pályára.

A három pontot érő találatot az 51. percben Federico Gatti szerezte a „zebráknak”, akik több mint két év után győzték le ismét a nápolyi riválist.

Ezt megelőző négy meccsen a Napoli háromszor győzte le a Juventust, míg egyszer döntetlent játszottak a felek. A nápolyiak ebben az időszakban Torinóból négy ponttal távoztak – a lehetséges hatból.

A Juventus győzelmével a tabella élére állt a Serie A-ban, a gárda három döntetlen és egy vereség mellett a 11. győzelmét aratta, házigazdaként pedig továbbra is őrzi veretlenségét: két döntetlen mellett nyolcadszor nyert.

A címvédő Napoli ötödször maradt pont nélkül, hét győzelem és három döntetlen mellett. Vendégként viszont nyolcadik fellépésén először szenvedett vereséget, öt győzelem és két döntetlen mellett.

Serie A, 15. forduló:

szombaton játsszák:

vasárnap játsszák:

hétfőn játsszák:

(Index / MTI)

(Borítókép: Adrien Rabiot (Juventus, balra) és Eljif Elmas (Napoli) küzd a labdáért. Fotó: Ciro De Luca / NurPhoto via Getty Images)

Rovatok