Index Vakbarát Hírportál

Fejenként 177 millió egy meccsért, ami sehová sem számít

2023. december 10., vasárnap 09:32

A Los Angeles Lakers nyerte vasárnap hajnalban az NBA történetének első Szezonközi Tornáját (In-Season Tournament), amelynek eredménye érdekes módon be sem számít a bajnokság alapszakaszának végeredményébe. LeBron James és társulata 7/0-s mérleggel, veretlenül száguldott át a most debütáló sorozaton, és a Las Vegas-i döntőben 123–109-re simán legyalulta az Indiana Pacerst.

Las Vegas a fogadások hazája, és nem véletlenül volt az NBA első Szezonközi Tornája döntőjének kiemelkedő favoritja a Los Angeles Lakers a bukmékereknél, a kaliforniai gárda végig vezetve meg is nyerte a finálét.

A végeredmény, a 123–109 még csak nem is tükrözi a két csapat közötti különbséget. Bár a meccs hőse a fantasztikus statisztikát (41 pont, 20 lepattanó, 5 gólpassz, 4 blokk, 16/24-es mezőnymutató) produkáló Anthony Davis volt, a torna MVP-trófeája LeBron Jamesé lett. 

A győztes Lakers valamennyi játékosa félmillió dolláros (177 millió forint jelen kurzus szerint) prémiumot kapott a ligától a győzelemért.

Egy kis összeállítás James legszebb megmozdulásaiból a torna során:

A Lakersnek lényegében hazai pálya volt Las Vegas, hiszen a nevadai kaszinóváros csupán 4,5 órás autókázásra van Los Angelestől, és ennek megfelelően az egész csarnok a kaliforniai együttesnek szurkolt. Ott voltak a nézőtéren a celebek, Shaquille O'Neal és Julius Erving, két Hall of Fame-kosaras, Floyd Mayweather Jr., a legendás bokszoló és Steffi Graf, minden idők egyik legnagyszerűbb teniszezője.

A meccs a negyedik negyed közepéig viszonylag szoros volt, amikor csak 100–96-ra vezetett a Lakers, de akkor egy 15–3-as sorozat eldöntötte a mérkőzést, és 115–99 után már nem maradt több tisztázatlan kérdés.

NBA, Szezonközi Torna, döntő:

Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 123–109. Ld.: Davis 41, Reeves 28, James 24, Russell 13, ill Haliburton 20, Mathurin 20, Nesmith 15.

Rovatok