Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos lehetett volna a Sevilla megmentője Franciaországban

2023. december 12., kedd 20:50

Nagyot küzdött a Sevilla, hogy a Lens otthonában legalább a vigaszdíjat megszerezze magának, és címvédőként az Európa-ligában folytathassa tavasszal, de drámai hajrában lecsúszott erről az esélyről a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Győzelem vagy halál! – ez lehetett a Sevilla jelmondata a Lens otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Az Európa-liga-specialista, a középső európai kupasorozatban címvédő andalúz együttes egy győzelemmel még elmozdulhatott volna a B csoport utolsó helyéről, és így a franciákat megelőzve tavasszal az El 32-es táblájára verekedte volna át magát...

Hiába azonban az óriási mezőnyfölény, az első játékrészben a Sevilla nem tudott közeledni a vágyott sikerhez. A második félidőben pedig szinte a semmiből megszerezte a vezetést az addig a védekezésen kívül semmi mással nem foglalkozó Lens. Przemyslaw Frankowski váltotta gólra a Boubakary Soumaré szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest (1–0). A 78. percben Sergio Ramos – ugyancsak büntetőből – hozta vissza a spanyolokat az életbe (1–1), és a drámaira sikerült végjátékban szintén a védőveterán lehetett volna az, aki tovább is rúgja az El-be a csapatot, de a 94. percben ziccerben elhibázta a kaput. Két perccel később jött az igazi bűnhődés, Angelo Fuigini a franciák második gólszerzési kísérletéből megszerezte a második Lens-gólt, ezzel elbúcsúztatva Európától a Sevillát (2–1).

Jó kérdés volt, mi történik a PSV Eindhoven és az Arsenal összecsapásán, amelyre nem sok nyitott dolog maradt. Fogalmazhatnánk úgy is, a holland és az angol együttes számára szinte mellékes volt, mi lesz a végeredmény – a begyűjtött pontokért járó plusz UEFA-kifizetés számított maximum. Főleg a londoniak kezdőjén látszott, a spanyol mester szempontjából közel sem élet-halál harc a győzelem kérdése. Lehetőséget kapott a bajnokikra a kezdőből kiszorult kapus, Aaron Ramsdale mellett a védő Cédric és Jakub Kiwior, a középpályás Mohamed Elneny és Jorginho, a csatársorban pedig Eddie Nketiah és Reiss Nelson is. 

Az első félidő jelentős része csendesen is telt az „ágyúsok” részéről, aztán amikor az Arsenal a meccsen először el is találta Walter Benítez kapuját, gól született belőle a 42. percben (0–1). Érzésre a második félidőben is a PSV akarata érvényesült jobban – noha közel sem dominált annyira, mint az első játékrészben –, ehhez jó alapot szolgáltatott, hogy az 50. percben Yorbe Vertessen egyenlített (1–1). Ám a hajrában így is örülhetett az eindhoveni alakulat, hogy nem kapott ki, Martin Ödegaard szabadrúgása után Kiwior talált a kapuba, de les miatt – teljes joggal – nem adták meg a gólt.

A csoporton belüli sorrend így nem változott: az Arsenal és a PSV bejutott a legjobb tizenhat közé, a Lens készülhet a tavaszi folytatásra az Európa-ligában.

LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
Lens (francia)–Sevilla (spanyol) 1–1 (Frankowski 63 – 11-esből, ill. Sergio Ramos 79.)
PSV Eindhoven (holland)–Arsenal (angol) 1–1 (Vertessen 50., ill. Nketiah 42.)

Rovatok