Index Vakbarát Hírportál

A magyar center duplája kellett csapata BL-nyolcaddöntős folytatásához

2023. december 12., kedd 14:23

Ádám Martin duplázott, a magyar válogatott labdarúgó dél-koreai klubcsapata, az Ulszan Hyundai pedig a japán Kavaszaki ellen elért 2–2-es döntetlennek köszönhetően bejutott az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

A sorozat honlapja szerint a magyar támadó a csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a 44. és az 53. percben – másodszorra büntetőből – volt eredményes, a dél-koreai együttes pedig 0–2-ről egyenlített, és tartotta otthon egy pontot.

Ádám Martin végigjátszotta a mérkőzést és öt találattal zárta a csoportkört, amelynek végén az Ulszan a térségből még továbbjutott három csoportmásodik legjobbjaként léphetett a 16 közé.

Négyesük élén az a Kavaszaki végzett, amely öt győzelem után először nem tudta begyűjteni a három pontot. Az Ulszan három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel 10 pontot szerzett, és egy ponttal előzte meg a malajziai Johor DT együttesét, míg a thaiföldi Pathum United pont nélkül végzett a csoport negyedik helyén.

A nyolcaddöntő sorsolását december 28-án rendezik, az oda-visszavágós párharcok játéknapjai pedig február 12–14. és 19–21.

A tizenhat között a szaúdi és a dél-koreai klubok vannak túlsúlyban (négy-négy gárda képviseli az országokat), amelyeket a japánok és az üzbégek követnek (két-két együttessel), míg az Egyesült Arab Emírségeknek, Iránnak, Kínának és Thaiföldnek egy-egy csapata maradt versenyben.

(Index/MTI)

(Borítókép: Csung Szung-Jün/Getty Images)

Rovatok