Index Vakbarát Hírportál

Pénzügyi szempontból is nagy csapás a BL-fiaskó a Manchester Unitednek

2023. december 13., szerda 19:38

A Manchester United súlyos fontmillióktól esett el azt követően, hogy már a csoportkörben elvérzett a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A korai búcsú a legrangosabb európai kupasorozattól mintegy 19,5 millió fontos bevételkiesést jelent a klubnak, ebbe a jegyárak és a tévés közvetítésekből befolyó pénzek számítanak bele leginkább. Ráadásul a United az Európa Liga-részvételtől is elesett, mivel az A csoport utolsó helyén végzett.

A költségvetés helyrebillentése érdekében az MU megválhat néhány játékosától a téli átigazolási időszakban, írja a The Telegraph.

A száműzött Jadon Sancho és a középpályás Donny van de Beek jövője is terítékre kerülhet hamarosan, de brit sajtóhírek szerint a manchesteriek Casemirót, Raphaël Varane-t és Anthony Martialt is hajlandóak elengedni, persze csak megfelelő ajánlat esetén.

Története során egyébként másodszor végzett utolsóként Bajnokok Ligája-csoportjában a Manchester United.

A Gracenote statisztikái alapján a Vörös Ördögök legutóbb a 2005–2006-os idényben voltak sereghajtók, viszont most először vesztettek el négy meccset is a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájának első szakaszában, írja az MTI.

Rovatok