Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb bajban a Budapest Honvéd, nem igazolhat játékosokat a klub

2023. december 13., szerda 11:47

A magyar labdarúgó-másodosztályban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvédot három átigazolási időszakig terjedő kizárással sújtotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség – tudta meg a sportal.hu.

A kispesti klub mélyrepülése évek óta tart, tavasszal kiesett az élvonalból, a második vonalban pedig teljesítménye hagy kívánnivalót maga után, inkább már a kiesés elkerülése a cél, mintsem a feljutás a legjobbak közé. Ezenkívül anyagi gondokkal is küszködik a patinás klub, amelyet a felelőtlen gazdálkodás, a teljesítménnyel teljesen aránytalan fizetések, illetve sokak szakmai alkalmatlansága idézett elő, jelenleg pedig ott tartunk, hogy a 14-szeres magyar bajnok jövője veszélybe került. 

A Budapest Honvéd tetemes, milliárdokra rúgó tartozással küzd, amit tovább súlyosbít, hogy több korábbi játékosa perben áll a klubbal, és komoly összeget követel a kispestiektől. A hírek szerint egyikük – aki stabil kezdőjátékosnak számított a csapatban – 170 ezer euróval gazdagodott, mivel bírósághoz fordult. Olyan labdarúgó is pénzt követel viszont a klubtól, aki már régóta nem játszik Magyarországon, de elmondása szerint még nem kapta meg a neki járó komolyabb összeget. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is tudomást szerzett a történtekről, ami megerősítette a sportal.hu-nak, hogy ennek következtében kizárta a Honvédot a következő három átigazolási ablakból. 

Megerősítjük, hogy a Vitarendezési Bizottság (Dispute Resolution Chamber) 2023. október 30-án hozott döntése értelmében a klubot kizárjuk az új játékosok – akár hazai, akár nemzetközi – regisztrálásából egészen addig, amíg az esedékes összeget ki nem fizetik az érintettnek. Az eltiltás maximális időtartama legfeljebb három teljes és egymást követő regisztrációs időszakra terjed ki

– írta a nemzetközi szövetség válaszában.

Ugyanakkor még mindig van remény arra, hogy rendeződik a kispestiek sorsa, mivel a hírek szerint hamarosan új támogató érkezhet a csapathoz. Amennyiben tényleg így történik, és a Honvéd rendezi a felhalmozott tartozásait, akkor a három átigazolási ablakból való kizárása is törlődik. A kispesti csapat a másodosztály őszi idényében 18 mérkőzésen 22 pontot gyűjtött, amivel a 11. helyen tölti a telet.

Rovatok