Index Vakbarát Hírportál

Váratlan csavar, új területen folytatódik Cristiano Ronaldo és Lionel Messi rivalizálása

2023. december 13., szerda 11:29

A futballért rajongó videójátékosok régóta várnak arra, hogy valaki végre igazi konkurenciát állítson az Electronic Arts nevű videójáték-fejlesztő cégnek a piacon, mivel egyre elégedetlenebbek a sportvideójátékokat fejlesztő részleg (EA Sports) által kiadott futballjátékokkal. Itt jön a képbe Cristiano Ronaldo és Lionel Messi.

A FIFA-licenc elvesztésével az EA kénytelen volt átnevezni az általa létrehozott FIFA-franchise-t, így született meg az EA Sports FC 24, ami nagyon alacsony pontszámokat kapott a felhasználóktól. A dühös rajongók minden rendelkezésükre álló fórumon kifejtették bosszúságukat az EA – szerintük – kontármunkájával kapcsolatban, de kénytelenek megvenni a cég termékeit, ha online focis játékkal akarják elütni a szabadidejüket az életképes konkurencia hiányában.

Az EA egyetlen igazi versenytársa korábban a Konami volt: a Pro Evolution Soccer néven futó franchise iránt különösen Európában és más tengerentúli piacokon volt kereslet a múltban. A PES nemrégiben szintén nevet változtatott, és 2021-ben eFootball néven jelent meg a videójátékok értékesítésével foglalkozó üzletek polcain. Azóta a rajongók nem igazán játszanak vele, a visszajelzések alapján rengeteg baj volt/van a játékkal.

Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy új versenytárs lép a piacra, írja a Marca. Az UFL névre keresztelt és a Strikers Inc. által fejlesztett játékhoz nagy reményeket fűznek a focifanatikusok. Reményeik szerint az ingyenesen játszható játék valódi konkurenciát jelenthet az EA és a Konami számára. Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, és a játék piacra kerüljön, sok pénzre és komoly hírverésre van szükség.

Nagy pénz, nagy siker?

Kedden aztán jött a hír, hogy Cristiano Ronaldo befektetőként 40 millió dollárral beszáll a projektbe. Ez hatalmas összeg, és egy ekkora kaliberű reklámarc nagy lökést adhat az UFL számára.

Ronaldo és Lionel Messi a pályán már nem versengenek egymással, azon kívül, a videójáték-iparban viszont megint riválisok lesznek. Az Argentin világbajnok futballista ugyanis egy ideje már a Konami játékainak nagykövete.

Messi a PES 2009, 2010, 2011 és 2020 borítóján is szerepelt. Alig egy hónappal ezelőtt a nyolcszoros aranylabdás klasszis közzétett egy videót az Instagramon, amiben arra buzdította a rajongókat, hogy játsszanak az eFootball 2024-gyel.

Rovatok