Index Vakbarát Hírportál

Csúfos statisztikával köszönt el Európától a Manchester United

2023. december 13., szerda 09:39

A Manchester United hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a csoportelső Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik fordulójának keddi játéknapján, így az A csoport utolsó helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy a patinás klub az Európa-ligában sem folytathatja tavasszal.

Az MU menedzsere, Erik ten Hag a lefújás után azt mondta, el kell fogadniuk az eredményt, és tanulniuk kell a hibákból. Szerinte a játékosai jó teljesítményt nyújtottak a pályán, és nem érdemeltek vereséget, mégis elveszítették a mérkőzést.

A Unitednek csak egy kaput eltaláló lövése volt, de több gólszerzési lehetősége is akadt. További rossz hír ten Hag számára, hogy Harry Maguire megsérült, egyelőre nem tudni, hány meccset kell kihagynia. Pedig a hétvégén nagy szüksége lenne a rutinos védőre a holland menedzsernek, ugyanis vasárnap a bajnoki címre törő Liverpool otthonában lesz fellépése az együttesének.

A hazai szurkolók nehezen nyelték le a keserű pirulát, a végső sípszó elhangzásakor pfújolás hallatszott a lelátóról, a fanatikusok így adták a futballisták, a szakmai vezetés és a tulajdonosok tudtára, hogy nagyon elégedetlenek a csapatukkal.

A tulajdonosok a Németországból hosszú utat megtett Bayern-szurkolóktól is megkapták a magukét: a bajor klub szimpatizánsai két transzparenst tartottak fel a mérkőzés kezdete előtt az Old Traffordon, amelyeken a túlzó jegyárak ellen tiltakoztak. A manchesteriek tapsolással adták tudtukra, hogy együtt éreznek velük.

A United 15 kapott gólja nem mellékesen messze a legtöbb, amit egy angol csapat az idei BL-csoportkörben kapott, írja a Reuters. Az Arsenal kapujába mindössze négyszer találtak be az ellenfelek hat forduló alatt, a Newcastle United és a Manchester City védelmét pedig 5-5 alkalommal mattolták a szerdai játéknapig.

Története során egyébként másodszor végzett utolsóként Bajnokok Ligája-csoportjában a Manchester United.

A Gracenote statisztikái alapján a Vörös Ördögök legutóbb a 2005–2006-os idényben voltak sereghajtók, viszont most először vesztettek el négy meccset is a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájának első szakaszában, írja az MTI.

Rovatok