Index Vakbarát Hírportál

Dejan Sztankovics állásába kerülhet a Fiorentina elleni vereség

2023. december 14., csütörtök 12:56

Wukovics László, a Ferencváros korábbi játékosa a Sportálnak arról beszélt, hogy a Fiorentina elleni vereség Dejan Sztankovics edzői pozíciójába kerülhet.

Wukovics László arról beszélt a Fiorentina elleni konferencialiga-meccs előtt, hogy a szeptemberben kinevezett vezetőedző eddigi teljesítménye véleménye szerint elmaradt a várttól, a IX. kerületben Szerhij Rebrov búcsúja óta egyszerűen nem találják a megfelelő embert a kispadra.

Dejan Sztankovics kiváló labdarúgó volt. Edzőként viszont a profivilágban mindenkit az eredményei minősítenek, ezek pedig nem a szerb mellett szólnak. Bárhogyan is alakul a Fiorentina elleni találkozó, ki merem jelenteni, hogy Rebrov óta nem találták meg a megfelelő edzőt a Ferencvárosnál. Az ukrán irányításakor mindenki tudta a feladatát, a csapat működött, és az eredmények is jöttek, ezzel szemben most izzadhatunk

mondta Wukovics. 

Csütörtökön az Ekl-csoportkörben a Ferencváros hazai pályán fogadja a már továbbjutott Fiorentinát, ha a Fradi győz vagy pontot szerez, akkor biztosan tovább jut, ha viszont nem, számolgatni kell. De a szerb sportvezető szerint a győzelmen kívül másra nem is szabad gondolni.

Ilyen nem létezik a filozófiámban. Úgy teszek, mintha ezt meg sem kérdezte volna…

– nyilatkozta a szakember. 

A Ferencváros nincs egyszerű helyzetben, hiszen az elmúlt egy hónapban sokat hibázik a címvédő a magyar bajnoki összecsapásokon. Novemberben a Kecskeméttől, a Fehérvártól és múlt héten a Pakstól is vereséget szenvedett, a Puskás Akadémiával és a Mezőkövesddel pedig döntetlent játszott Sztankovics csapata.

A szerb vezetőedző szeptember elején vette át a csapat felkészítését, 19 mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, tíz győzelem, hat döntetlen és három vereség a mérlege. 

A zöld-fehérekkel hét év óta először esik meg, hogy az NB I-es téli szünetben nem a tabella éléről várják a folytatást. 

Rovatok