Index Vakbarát Hírportál

Bellingham újra betalált, könnyedén nyert a Real Madrid

2023. december 17., vasárnap 23:47

A Real Madrid az esélyeknek megfelelően simán, 4–1-re legyőzte a vendég Villarrealt vasárnap este a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Azok után, hogy a madridiak a hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésüket is megnyerték az Union Berlin ellen – ezzel hibátlan teljesítménnyel zárva a csoportkört – a bajnokságban is folytatták remeklésüket. Carlo Ancelotti csapatának aktuális ellenfele a Villarreal volt a Santiago Bernabéu Stadionban,  amely ellen már a 25. percben előnybe került Jude Bellingham révén. Az angol válogatott középpályása a nyáron érkezett a spanyol fővárosba, 20. mérkőzésén 17. gólját szerezte.

Az első félidőben még egy alkalommal zördült a Villarreal hálója, Lucas Vázquez passzából Roodrygo volt eredményes, de azt is hozzá kell tenni, hogy ezt megelőzően David Alaba sérülés miatt elhagyta a pályát.

A folytatásban a madridiak kapuja sem maradt makulátlan, Morales gólja ugyan a szépítésre elegendő volt, de ezen felül semmi többre. A 64. percben előbb Diaz, majd a Bellingham gólját előkészítő Modric is eredményes volt, így a végeredmény egyértelmű, 4–1-es madridi siker. A Real Madrid győzelmével visszavette a tabella első helyét a Gironától, amely hétfő este játssza mérkőzését az Alaves ellen.

La Liga, 17. forduló

Rovatok